Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
13 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdvözletem,

Azzal a kérdéssel fordulok, a burkolatokban jártas szakértőkhöz, hogy színes (pl.kék, zöld), vagy inkább világos színü csempét érdemes a fürdőszobába tenni?

Célom a felújítás során időtálló színválasztékot találni, ami nem tünik 5-10 év múlva sem elavúltnak, giccsesnek

színesek, ami szintét érdekes és eredeti:

http://furdoszobacenter.hu/produkt-F_C3_BCrd_C5_91szobai_Ceramika_TUBaDZIN_Majolika_12-033-2,98.html

Igazából úgy gondolom, hogy a világos színárnyalat mindíg jellemző lesz a fürdőszobákra, mint Pl.:

http://furdoszobacenter.hu/produkt-F_C3_BCrd_C5_91szobai_Tubadzin_Alabastrino-001,98.html

vagy ugyan az a termék máshol (nem reklámozok senkit) :

http://www.forgacscsempehaz.hu/content/tubadzin-alabastrino

Ezek a Tubadzin cég burkolatai. Van valakinek véleménye a márkáról?
Üdv!
Ez nagyon nehezen megválaszolható kérdés. Minden embernek megvan a maga szín és ízlésvilága, ahol/amiben jól érzi magát és megnyugtatja, vagy feldobja. Aki tanácsot ad, valószínűleg a saját ízlésvilágát próbálja közvetíteni, ami nem biztos megfelel a kérdező ízlésének. Talán egy profi lakberendező jobban átlátja a trendeket és az elkövetkező irányzatokat, színvilágokat, de mi van, ha ebben én nem érzem jól magam? 5-10 év nagyon sok ebben a bolond pörgő világban, ha nem másoknak akarja mutogatni, vagy rövid időn belül eladni a házat, akkor inkább üljön össze a család és döntsék el közösen, mi az ami tetszik és amiben jól érzik magukat. Rengeteg infót össze lehet gyűjteni a neten, fürdőszoba szalonok, lakberendezési boltok, újságok honlapján, a többi már a képzelőerő dolga.
Ahogy elnéztem, most a nagyon színes csempék divatosak, olyan színekben és árnyalatokban, ami nemrég még meghökkenést keltett volna ki. A szín kiválasztásában a divaton kívül a fürdőszoba adottságai is sokat számítanak. Ablaktalan, sötét, kis belméretű fürdőben a világos színek jobban mutatnak, tágítják a teret, csakúgy mint a fényes csempe.
Tágas, világos fürdőben a sötétebb színek és árnyalatok is jól mutatnak, a nagy tér, vagy a sok fény ellensúlyozza a hatását.
Örök érvényű színek nincsenek, általában a világos, nem túl tolakodó színekkel nem lehet bakot lőni, hosszú távon is modern maradhat. A mintás csempékkel is vigyázni kell, ami most esetleg menő, 5-10 év múlva akár ciki is lehet.
Tehát ízlések és pofonok. Láttam már érdekes fürdőket, a legdurvább - nekem (!) - kisméretű ablaktalan fürdőben afrikai fekete, érdes felületű gránitlap borítás. Teljes világítás mellett is olyan volt, mint egy sötét bánya mélyén. Nekem ha fizetnek sem kellett volna, a megrendelőnek ez tetszett. Ismerőseimnél barna kővel van végig burkolva a fürdő és annak ellenére nagyon tetszik, hogy már herótom van a barnától. Most már tűzzel vassal irtom otthonról, 20 évvel ezelőtt meg maga volt a menyország a sok nyugtató barnás árnyalat (most már földszíneknek mondják).
Esetleg lehet olyan megoldás is, ha a csempét nem viszik fel a tetőig, egy viszonylag világosabb halvány árnyalatú csempe és szabad falfelületeket erősebb, kihívóbb, vidám színekkel kiemelni. Ezt pár év múlva nem nagy ügy átfesteni más színre, csak passzoljon a csempéhez.

6-7 éve sokat gondolkodtam az előző lakásom kifestésén. Féltem a színes, vidám színektől, megbontja a lakás nyugalmát, de festés után új életre kelt a lakás, semmiért nem csináltam volna vissza. A fürdőben is egy viszonylag világos, nem tolakodó árnyalatú csempe mellé kifestettem a falakat egy erősnek tűnő mediterrán jellegű színnel és mit mondjak, ütős lett nagyon a végeredmény. Amikor eladtuk, az új tulaj ahhoz nem nyúlt egyedül, neki is tetszett.
Röviden a saját tapasztalatomról!
A közel 12m2-es fürdőszobát mennyezetig és minden oldalról sötétzöld csempével burkoltattam be. Van természetes, világitása és a mennyezeti vílágitáson kivül egy fali tíz égős tükör is. Annak ellenére, hogy az összes világítás be van kapcsolva, még sincs meg az a kellemes , otthonos érzés, mint mikor még halvány pasztelszínű volt. Azon felül, a haj formázása (hacsak nem őszülő az), az arc sminkelése nem éppen egyszerű feladat. (ne akard tudni a teszt eredményét, amit naponta a párom végez el és közöl velem). Tehát. Szerintem a sötét tónusú burkolatok beépítésével nagyon elegáns helyiségeket lehet alkotni, de hátrányuk, hogy bizony elnyelik a fényt, nem barátságosak. Én, még nincs két éve, hogy bezöldítettem és nagyon megbántam. És, ha csak tegyük fel, egy földrengés közbe nem szól, bizony még hosszú évekig így marad.
Üdv
Ha már a színeknél tartunk, a kéknek meg hidegérzet hatása van a burkolatról visszaverődő fény színhőfokának köszönhetően. Gondolom a sminkelést ez is megzavarhatja, ha az ember arca enyhén szólva haloványnak tűnik. :?
siposs andrás írta: Röviden a saját tapasztalatomról!
A közel 12m2-es fürdőszobát mennyezetig és minden oldalról sötétzöld csempével burkoltattam be. Van természetes, világitása és a mennyezeti vílágitáson kivül egy fali tíz égős tükör is. Annak ellenére, hogy az összes világítás be van kapcsolva, még sincs meg az a kellemes , otthonos érzés, mint mikor még halvány pasztelszínű volt. Azon felül, a haj formázása (hacsak nem őszülő az), az arc sminkelése nem éppen egyszerű feladat. (ne akard tudni a teszt eredményét, amit naponta a párom végez el és közöl velem). Tehát. Szerintem a sötét tónusú burkolatok beépítésével nagyon elegáns helyiségeket lehet alkotni, de hátrányuk, hogy bizony elnyelik a fényt, nem barátságosak. Én, még nincs két éve, hogy bezöldítettem és nagyon megbántam. És, ha csak tegyük fel, egy földrengés közbe nem szól, bizony még hosszú évekig így marad.
Üdv


Csak egy ötlet, talán nem teljesen elmebeteg. A zöld színt egy mozgatható paravánnal, vagy egy elhúzható világos függönnyel ellensúlyozhatnád, amit sminkeléskor a párod maga mögé húz, csökkentve a zöld szín hatását.
az ötlet nem rossz és hasonlóképpen alkalmazzuk is. A tükörrel ellentétes oldalon van a fürdőkádunk amire egy háromtagos összecsukható, vizcseppmintás, kludi paraván lett beépítve. Ez a száradás miatt amúgy is többet van nyított állapotban, de mint háttérmegoldás,mégsem az igazi. A mozgatható, ide- oda teszem megoldás meg elég zűrösnek tünik nekem.
Nem éppen ideális ötlet, pakolgatni, tárolni valóban. Csak egy világos háttérre gondoltam, amivel a tükörben már jól lehet látni a részleteket is. Nem agyaltam rajta, csak bevillant a gondolat. Sajnos bármit utólag variál az ember, jobb ritkán lesz tőle és a megálmodott összhangot is elronthatja.
Azért ilyenkor gondolkozik el az ember, a lakberendezők tudhatnak valamit. Egy átlagember csak utána szembesül ilyen hétköznapi, egyszerű dolgokkal, amikor már nem változtathat rajta. Biztos nagyon szép a fürdőszoba, de eszembe sem jutott volna, hogy ez még probléma lehet. Nekünk egyszerűbb, a borotválkozást zöld háttérrel is meg tudjuk oldani. 8)
Megint egy ötlet, talán kevésbé lenne zavaró: a plafonra felrögzíteni egy rolót, olyat mint a diavetítők gyöngyvászona, vagy régebben az ablakok közötti sötétítő roló. Csak addig kell háttérként lehúzni, amíg a szépítkezés folyik, utána vissza a helyére. Nem tudom milyen magas a fürdő és mennyire zavarja a világítótesteket. Nyers ötlet, lehet csiszolni, vagy kidobni. :roll:
kkárolynak kicsit megkésve. az előzőekben már írtam a tapasztalataimról, a sötét háttérről vagy a hogy plaszlo jegyezte, a sötétszín okozta dobozhatásról
Zöld 1.jpg
Zöld 1.jpg (110.17 KiB) Megtekintve 12401 alkalommal.
zöld 2.jpg
zöld 2.jpg (98.03 KiB) Megtekintve 12371 alkalommal.
Üdv.
Én kivitelező vagyok és úgy látom hogy mostanában a világos fürdőszobák mennek jobban. Ma már nagyon szép fehér csempéket lehet kapni mintásakat is.
A sok fehéret lehet ellensúlyozni úgy hogy egy kisebb falat, zuhanyfalat, pillért vagy esetleg a kád elejét egy színes csempével lehet burkolni. Ha bordűrt szeretne azt sok helyen már függőlegesen rakják pl. a mosdó két oldalán.
A honlapomon van néhány kép. burkiv.gportal.hu
Remélem tudtam segíteni.
Szia! Szerintem az a legjobb megoldás, ha a fürdőszoba alapvetően világos, és a kiegészítők pedig mindig olyan színűek, amilyenhez éppen kedvetek van!:) Ebben az évben pl. az orchidea lila lett az év színe, és mint ahogy ez a cikk (http://aranyfotel.weebly.com/1/post/2014/03/1.html) is írja, apró megoldásokkal, kiegészítőkkel mindenbe színt lehet vinni. Egy lila zuhanyfüggöny, törölköző, kaspó már is teljesen megtöri a csupasz fehér benyomást, és a legjobb, hogy ezeket az apróságokat bármikor lecserélheted más színűre!:)
Üdv!

Szerintem ez ízlés kérdése is, a világoson minden meglátszik, a sötét pedig lehet komor.
Én is voltam dilemmában, de végül egy szalonban segítettek.
És tévhit, hogy drágább, mint Baumax, Bauhaus stb...sőt.

Szóval nekik van 3D látványtervező programjuk, és elkészítik a látványtervet.
Variálják, segítenek tényleg.

http://latvanytervezes.vsfurdoszoba.hu/
http://www.vsfurdoszoba.hu/latvanytervezes

Nicole
Felújítás előtt kinéztem egy elég sötét csempét: https://szerelvenybolt.hu/burkolatok/cs ... x324-10360 Nagyon féltem attól, hogy komor lesz a fürdőszoba, de annyira jó megérzéseim voltak, hogy nem tudtam nemet mondani. :D A végeredemény pedig CSODÁS lett! Csak arra kell vigyázni, hogy világos kiegészítőkkel dobjam fel. A konyhába színes csempéket szeretne a férjem, de ahhoz nem érzem elég merésznek magunkat. :/ Ti használtok színes csempét konyhába? Milyet?
Gratulálok! Ez szuper! Nekem is nagyon tetszenek a sötét fürdőszobák, a baj csak az, hogy nálunk tetőtérben van a fürdőszoba és ezért én kevésbé vagyok bátor ebben a tekintetben! Esetleg küldhetne képet is! Mi most állunk neki a tatarozásnak és a festés csak az utolsó lépés lesz, jelenleg a tetőtéri ablak cserénél tartunk még csak! De gyönyörűek lesznek, ma választottuk ki őket! Ezeket a fehér Velux tetőtéri ablakokat fogjuk beépíteni! https://tetoteriablak24.hu E mellé nem biztos, hogy jól mutatna egy sötétebb tónusú fal. Ön mit gondol?
13 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég