Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
sziasztok!
Otthon házilag betonkeverőben szeretnék keverni falazóhabarcsot vakolót és simitót. mi a helyes ,javasolt mész homok cement keverési arány? köszi a segitséget
Hali!Van nekem néhány zsák beltéri elöregyártott betonom.Hogy tudnám azt kültérivé vagyis az idöjárást türövé tenni? Keverjek bele még cementet?
frici írta: sziasztok!
Otthon házilag betonkeverőben szeretnék keverni falazóhabarcsot vakolót és simitót. mi a helyes ,javasolt mész homok cement keverési arány? köszi a segitséget


Ha aktuális még...
1 térfogat oltottmész + 3-4 térf. homok.
Célszerű az oltottmeszet vízzel, és 1-2 lapátnyi homokkal simára keverni, és utána hozzáadni a többi homokot. Az egész keveréshez 1-2 lapát cementet is szoktak tenni, ha nem simító réteg lesz.
A simítót nem szokták külön keverni. Vissza kell tenni az elhullott és összeszedett anyagot a gépbe, és némi homokkal soványabbra keverni.

Üdv: LLaci
Ha valaki tud segítsen!
Olyan problémám van, hogy házon amit vettem a cserepet össze mocskoták a külső vakolás közben mivel lehet ezt letakarítani anélkül, hogy a cserép sérülne?
Hello !
Én a "mester" bérével, vagy a vételár részével kezdeném ! Attól függ hogy így vetted vagy vásárlást követően történt. Aztán ha valóban cserép, akkor egy mechanikai (drótkefe , sikáló kefe stb ) tisztítás után a klinkertéglákhoz kapható tisztítószerrel folytatnám. Ha mázas cserép akkor talán még a vízkőoldó, rozsdamaró esetleg ecet és citromsav is szóba jöhet persze, csak egy próba és azt követő több nap várakozás eredménye után. De láttam "mesterekről" 10-15 éve, hogy a kémény tégláit falazás után a tetőn kívüli részen gázolajos ronggyal dörgölték át hogy szép legyen. (A cserép ugyanaz az anyag) Ha betoncserép és nem régi akkor bizony inkább csere mert arról az érdes felületről nem lehet leszedni. Viszont mivel tél előtt állunk és a malter jó nedvszívó a fagy is sokat leszedhet tavaszig.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég

cron