Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
593 hozzászólás Oldal: 40 / 40
A purhab helyett tűzálló anyagot alkalmaznék, pl. magyarepitestechnika oldalon a "padlásfödém szigetelés saját kezűleg" javaslata szerint (kőzetgyapot, üveggyapot).
Zárt cellás. Most szórattam a tetőtéri födémet és frankó lett pedig féltem tőle. Olyan kemény mint az XPS a 100 kilómmal sétálgathatok rajta :)
Üdv:lalibatyo !
Köszönöm hozzászólásodat, én is erre gondoltam csak azért aggódok hogy fólia van a szénsalak alatt.Csak azt nem értem mi lesz a bejutó párával.Kész állapotban milyen vastag lett a réteg és hány mm-t szórtak a felületre..?
5 centit kértem és meg is van. Aki fújja gázálarcban van, így "nem voltam kíváncsi" hogyan csinálja, csak a végeredmény érdekelt.
Mint mindenben, itt sem barkácsszakkört kell megbízni a kivitelezéssel.....
Kedves Plaszlo!
2021 márc 05 7.50 órakor kértem a fórumozó sorstársaktól a témában segítséget.
Mivel sürgős lenne a dolog,és még nem volt időm az égész fórum témát tanulmányozni, a véleményedre is kíváncsi lennék.
Köszönöm: Üdv Nagy Árpád
Zártcellás purhab szigetelések aljzatbeton alá.

Egybefüggő, vízzáró réteget ad. Páradiffúzív tulajdonsága miatt a ház lélegző lesz.

Teljesen hézagmentes megoldás, tökéletes záróréteg és gyors haladás csöveknél, íves falnál stb.

A hagyományos szigetelések vastagságának fele elég.

www.isopur.hu
Tökéletes, hézagmentes hő- és vízszigetelést ad a nehezen szigetelhető helyeken is. Verhetetlen megoldás, ha nem sík padlón, íves falak mentén, lépcsők-, csövek körül szigetelne. A poliuretán hab páradiffúzív tulajdonságának köszönhetően az aljzatszigetelés után háza lélegző marad, ezzel megelőzve a penészesedést, dohosodást. A zártcellás purhab nagy teherbírású (256 kPa), nem roncsolja az aljzatbeton. A szigetelés kiváló megoldás padlófűtés alá is.

https://isopur.hu/aljzat-padlasfodem-szigeteles/
Üdvözlet!

Köztes födém szigeteléssel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.
Adott egy 1965-ben épített kádárkocka típusú ház. Alagsoros kivitelben készült, egy fűtetlen garázzsal és a mellette található kazánház helyiséggel (fűtéskor 20-22 fok van). Ezen helyiségek felett található két szoba, amelyek padlófödémje L40-16 gerendából készült, téglatálcás kivitelben. A gerendák között salakfeltöltés található ezen pedig 5 cm salakbeton. A betonon párnafák vannak elhelyezve, a közök homokkal feltöltve, a párnafák be vannak deszkázva, ezen pedig parketta volt. Beméretés után sajnos a salak sugárzó értéke a felső határérték közelében volt, így mennie kell.
Mivel az L40-es gerendákról nem lehet kb sehol sem szabványt találni, így könnyű faszerkezetes födém kialakítására gondoltam, laminált padlóval. Így a most bent lévő szerkezet és az új tömege közel azonos lenne.
Az alagsor alulról kapna 5 cm ragasztott hungarocell szigetelést (mivel lefelé hűlő födém) két rétegben, felülről pedig a gerendaközöket méretre vágott eps lapokkal tölteném ki a gerenda tetejéig. A vasbeton gerendák tetejére ragasztva kerülne egy vékony léc, amivel ki lehet vízszintezni a szobánkénti 6 gerendát. A szintezés után a gerendákra merőlegesen 30 cm távolságokban bramac léc kerülne elhelyezésre, természetesen ezen lécek köze is ki lenne eps-sel töltve. Erre kerülne 1 réteg 2cm vastag rétegelt lemez (ez van kéznél), rá pedig 1cm vastag OSB lap. A végső burkolat laminált alátét polifoam majd a laminált padló lenne.
A kérdésem a párazáró fóliával kapcsolatban lenne. Szükséges ebben az esetben az eps téglatálcás feltöltés előtt párazáró fóliát elhelyezni vagy a laminált padló polifoamja alá alátétfóliát helyezni? Attól tartok, hogy mivel lefelé hűl a födém, így még a szoba terében kicsapódna a fóliákon az eps vagy a laminált padló alatt az esetleges nedvesség, ami miatt penész alakulhat ki, vagy károsodna évek alatt a kialakított lécezés. Fólia nélkül azonban a pára gond nélkül tudna távozni a helyiségekből.
Ebben a fólia elhelyezés kérdésében szeretnék tanácsot kérni.

Köszönettel: egy lelkes felújító
593 hozzászólás Oldal: 40 / 40

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 87 vendég