Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Tisztelt Mesterek!

Szeretnék egy 200x100 cm-es lapot/táblát 3D falburkolattal feldíszíteni. Ezt a lapot a fal elé állítanám és mágnessel rögzíteném, hogy bármikor eltudjam mozdítani. Fontos lenne, hogy a feldíszített tábla ne legyen 8-10 kg-nál nehezebb.
A tábla anyagát illetően gondolkodtam, fában, műanyagban. De ahhoz, hogy merev legyen és a súlykorláton belül maradjon, elvetettem. A 4 cm vastag XPS táblát találtam a legjobb megoldásnak. Viszont nincs a megfelelő méretben. Így arra gondoltam, hogy a 60x120-as táblákat méretre vágom úgy, hogy 4 darabból tudjam összerakni a 200 x 100-as táblát.

Kérdésem:
Mivel ragasszam össze az éleken az XPS-t?

(Hogy ne csak az élek mentén fogjon a ragasztó, a két oldalán sarokléccel gondoltam még erősíteni, amit szintén ragasztanék az XPS-hez)
Ha esetleg van jobb ötlet a tábla anyagát illetően, szívesen fogadom. A gipszkarton, farost lemez túl nehéz és talán ekkora méretben már hajlik. Más kis súlyú építőlemez túl drága (35-40 ezerben állna meg)

Találtam olyat, hogy cartonplast lemez. Ha egy ilyen táblára ragasztanám a 4db XPS lapot, az is merev tudna maradni? Hátuljára menne a cartonplast, elejére a 3D fal panel. Ezzel a rétegrenddel talán jó lehet? :shock:

Köszönöm a segítséget!
Én biztosan valamire ráragasztanám az egymáshoz ragasztott lapokat, és vagy valami 2 komponenses epoxival próbálkoznék, vagy esetleg az a PU hab ami kifejezetten eps-xps szigetelő ragasztásra való, nyilván figyelembe véve hogy ez viszont dagadhat. Próba ragasztás természetesen kötelező előtte.
Az jutott még eszembe, hogy vékonyabb XPS lapokat veszek és egymáshoz eltolva 2 rétegben ragasztom össze, így lehet hogy megúszom csak XPSből. Ha nem látom stabilnak, keresek valamilyen hordozó réteget még.

Köszönöm!
Szia!

Minden képen ragasztó habbal ragaszd össze őket. Létezik a Soudal Easy, nem dagadó. Jó lesz.
Azt hiszem valamelyik oldalon találsz.
https://hoszigetelorendszer.com
https://homlokzatihoszigeteles.hu
XPS lapok egymáshoz ragasztása vagy polisztirol ragasztótapasszal, vagy nem dagadó ragasztóhabbal történhet.
https://homlokzatihoszigeteles.com weboldalon minden ehhez szükséges termék megtalálható.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 87 vendég