Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
7 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdv

Furcsa problémával állok szemben, egyelőre nem találtam választ sehol, ezért fordulok ide.

Büdös a zuhanyvíz. Másképp fogalmazva a zuhanyrózsából kifolyó vízpermet "szagosítja" a levegőt amint megnyitom akármelyik zuhanycsapot. Csatornaszaggal kevert záptojás illathoz tudnám hasonlítani. Nem orrfacsaró, de azért érezhető. Egy idő után persze elmegy a szag, de zuhany nyitáskor megint jön. Sem a mosdónál, sem a mosogatónál nem érezhető, kizárólag a zuhanynál. A bojler leeresztőnél is leengedtem valamennyi vizet, de az is szagtalan. Kínomban kicseréltem a zuganyrózsát a csővel együtt, de persze semmi változás nem történt.

Kettő bűzelzáró van a padlóban : egyik a fürdőszoba közepén a padló összefolyóban, a másik a zuhany lefolyóban. Mindkettő működik, semmi szagot nem érzek, ha ezeknél szimatolok.

8 éve használom a zuhanyt, de eddig soha nem éreztem a szagot. Egyetlen újdonság az automata mosógép. Ez a hideg ágból kap vizet egy csapon keresztül, a szennyvíz pedig zárt rendszerben van elvezetve a lefolyóba. A mosógép ~1 éve van meg, de a szagot csak 1-2 hete kezdtem érezni. Mivel a vízrendszer nyomás alatt van, így nem hiszem, hogy a mosógépből visszaszivárogna a szennyvíz. Persze semmi sem kizárt.

Se a bejövő, se az elfolyó rendszer nem lett megbontva az építés óta.

Tetőtéri lakásról van szó, az alsó szintről van felcsövezve a víz műanyag csövekkel. Lent sehol sem lehet érezni ezt a szagot.
Ha vezetékes víz van a házra kötve akkor fertőtleníteni kell a vezetéket és a bojlert és tisztítani sem árt. Ha kútvíz akkor lehetnek más bajok is.
Értem, köszönöm

Az mivel magyarázható, hogy sehol máshol nem érezni ?
Valószínűleg abban a bojlerban vagy csőben pangott (poshadt ) be a víz amiből megy a zuhany. Bojlereknél elő szokott fordulni hogy bepang a víz. Gondolom csak a meleg csapon engedett a büdös. Kútvíz vagy vezetékes - de ezt már kérdeztem.....
Mint ahogy le is írtam akár a hideg, akár a meleg ágat megnyitva érezhető a szag.

Vezetékes víz van.
Akkor a vezetékben lesz valami. pl egy szűrőbetét tele lepedékkel, vagy a csővezetékben lett egy baktérium telep. Esetleg valami nyomás kompenzáló tartály is van . Sajna ezt látatlanban megmondani nem egyszerű. Az "elmegy a szag" lehet az is hogy az orrod hozzászokik hamar. Persze lehet az is hogy a szolgáltató valamelyik kútja karbantartás alatt és az ami a vizet szolgáltatja vasasabb szulfátosabb vizet ad. De kishazánkban arra is volt már sok példa hogy a feketén fúrt és rossz minőségű vizet adó kutat a település lakója ( néha több is) szabálytalanul rákötötte a vízhálózatra és a "büdösvizet" belenyomták a közműhálózatba.
- Sajna erre is azt tudom mondani mint a vízszűrős kérdésekre hogy amíg nem tudjuk mit és mennyit akarunk szűrni addig kár arról beszélni mi a megoldás. Itt is egy vízvizsgálat mondaná meg pontosan mitől a szag ha ér annyit neked. (Sajnos elég drága dolog.) baktérium vagy kémiai anyag ? Viszont attól hogy érzed a vasat, vagy szulfátot az még lehet határértéken belül. -és a termálvizek is elég fingszagúak mégis fürdenek bennük :D
- Én az ingatlanon belüli vízhálózati rendszer fertőtlenítésével kezdenék ha a végére akarnék járni.
lalibatyo írta: - Sajna erre is azt tudom mondani mint a vízszűrős kérdésekre hogy amíg nem tudjuk mit és mennyit akarunk szűrni addig kár arról beszélni mi a megoldás. Itt is egy vízvizsgálat mondaná meg pontosan mitől a szag ha ér annyit neked. (Sajnos elég drága dolog.) baktérium vagy kémiai anyag ? Viszont attól hogy érzed a vasat, vagy szulfátot az még lehet határértéken belül. -és a termálvizek is elég fingszagúak mégis fürdenek bennük :D five nights at freddy's

Teljesen egyetértek. Ez azt eredményezi, hogy a vizsgálati és ellenőrzési folyamat több időt és pénzt vesz igénybe.
7 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron