Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudom letenni a Vinyl parkettát,(klickes) régi cement lapos helységben, úgy hogy szigetelt is legyen?
Amit eddig javasoltak.
1:
xps + Padlopon utána parketta
2: xps + Estrich beton és utána parketta
3: Padlopon + hőtükrös eps majd parketta
Segítséget és javaslatot előre is köszönöm.
Kedves Katinka,
Két dolgot is szeretne, hőszigetelni, és burkolni. A hőszigetelés alá kellene vízzárás és betonréteg, ami kérdéses, hogy egy úgynevezett cementlapos réteg alatt vajon van-e. Azt értem, hogy egy szilárdító réteget kíván feltenni, de ez elég? Múlt nyáron burkoltunk egy teraszt, a felső burkolat réteg alatt volt egy másik burkolólapos réteg, mindkettő sérült, vízáteresztő. Mindent le kellett szednünk, és javítás, vízzárás után új ferde lejtésadó cemensimítás réteget kellett feltenni. Ha igaza van, és elég egy szilárdító réteget felkenni, akkor jönne a vízszigetelés és a hőszigetelés (normál terhelésre EPS, lépésálló). Erre a technológiai fólia és egy réteg aljzatbeton, amire egy ágyazó réteg (jelen esetben pl. cementsimítás), majd a vinyl burkolat jöhetne.
Elnézést a bonyolult leírásért, jobb leírás van az austrotherm.hu talajon fekvő padló hőszigetelés alatt, a vinylburkolatra homeinfo.hu hogyan fektessük a vinyl burkolatot cím alatt.
Az épület alatt teljes méretű 28 m2 pince van. Pince Mennyezet szigetelve.
Cement lapok épek, stabilak.
Ha jól gondolom, akkor nálunk elég lenne az xps +fólia + :roll: Estrich beton és parketta előtt ha szükséges akkor Padlopon?
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 7 vendég