Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok,

Engedjetek meg egy kérdést, laikusként.
A házunknak van két sarka, ahol rendesen meg tud állni a víz esőzés után, oda folyik le a legtöbb az ereszcsatornából, és nem tud elszivárogni azonnal.

A megoldás az lesz, hogy a földfelszín alá durván 1 méterre bekerül majd néhány műanyag esővíz szikkasztó. Az ötlet az, hogy az ereszcsatorna lefolyócsövéből közvetlenül visszük egy PVC vagy dréncsövön keresztül a csapadékot a szikkasztóba. Ami viszont az utamat állja, az a kb 10 centi vastag beton járda a házfal mellett végig.

A beton járdából ki kellene vágnom/vésnem egy kb 20 centi széles darabot, így be tudnám tenni a csatlakozóelemet a szűrővel, el tudnám szépen vezetni a csövet a járda alatt, majd visszatemetni, és visszabetonozni az egészet.

Hogyan próbáljak nekilátni a beton vágásnak, vésésnek? Eszközpark: véső, kalapács, flex, fúrókalapács. Flexhez tudok elvileg venni betonvágó korongot, de ez biztosan nem lesz elég széles a 10 centis betonhoz. A fúróval tudok esetleg lyukakat fúrni sűrűn, és utána kiütögetni vésővel a maradékot. Egyéb ötlet esetleg valakinek?
Köszi előre is!
Ha a betont elvágod, kivésed, és javítod kültéren az soha nem lesz tökéletes és repedés keletkezik a javítás és a régi közt . Egyébként ha csak 1 méter akkor át lehet fúrni alatta egy kis ásóval 2 oldalról viszonylag egyszerűen . Vagy valami kézi oszlp fúrót szerkesztesz -veszel hozzá.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég