Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!

Fafödémmel kapcsolatban lenne kérdésem :)
Vannak ezzel kapcsolatos tapasztalataitok, mire érdemes odafigyelni fafödémnél, hogy készítik el? Milyen technikával helyezik el a födémgerendákat a falakon?
Ezt tervezném épülő házamba, és mindenféle ötlet érdekel :)

Előre is köszi a segítségeteket :)

Sene33
Szerbusz!

Mi már 17 éve fafödémes házat építettünk.Másról szó sem lehetett,mert első látásra beleszerettünk.A tapasztalataim a következők:A gerendák melyek 15 cm vastagok megrepedtek.Nekem így is tetszik,de valakinek nem.Lehet ellene védekezni.Az építéskor ketté kell vágni ,majd újra összeregasztani.Állítólag így nem reped meg.Beépítés elött gyalultasd le,én utánna csináltam(körülményesebb).Egy jó asztalos mindkettőt megcsinálja.A gomba és kártevő elleni impregnálás nagyon fontos.Vizes blokban is fafödém van.Sessi gondom nincs vele.A deszkaborítással vigyázz.Bőven hadj takarást,mert a fa szárad és rések keletkezhetnek.A nagy fesztávolságnál ,nekem 6 méter,mestergerenda kell.A kéményhez 15 cm-nel nem rakhatod közelebb.Itt ki lehet váltani.Remélem segítettem és sok örömöd lesz benne,mert nagyon szép.Jó munkát!
Szia Fossza!

Köszi az infót, bocs, hogy eddig nem válaszoltam, de az építkezés miatt el vagyok havazva...

Még két kérdés :o) Mivel kezelted le a faanyagot? Mármint a gombaölőn kívül, ott, ahol látható fafödém van? Mivel borítottad le a födémet a padlás felőli oldalon?

Köszi a választ előre is!

Sene33
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég