Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
41 hozzászólás Oldal: 1 / 3

WC

Üdvözlet mindenkinek!
Egy nagy problémám lenne.Fürdőszoba felújítás után teljesen új wc-t vettem.A gond akkor kezdődött amikor beszereltem és elkezdett csatorna szag terjengeni a fürdőben.Ezért szétszedtem és átnéztem még egyszer.Mindent rendben találtam.Minden úgy van beépítve ahogy kell,legalább is úgy gondolom.Tehát a csatorna rákötés mellett semmiféleképpen nem jöhet fel a szag.Ezért arra kezdtem gyanakodni hogy csakis a bűzeláró részen a wc-ben a vizen keresztül .Máshol nem is érzem a szagot csak a kagylóból kijönni.Nem tudom mi lehet a probléma.Talán egy szakember segíthetne.
Előre is köszönöm!

Tonyyy
Nem vagyok szakember, de talán segíteni trudok.
Alsó vagy hátsó kifolyású e a WC ? Minden esetben érzed a szagot vagy csak időnként ? Csatorna rákötés történt e vagy volt e valamilyen változtatás a lefolyó rendszeren ? Emeletes ház vagy földszintes ahová beépítetted ? Ha emeletes, az emeleti vagy a földszinti WC ?

WC

Szia lalibatyo!
A wc alsó kifolyású,semmiféle változtatást nem tettem a rendszerben,csak a régit kagylót cseréltem ki.A szag folyamatosan egyenletesen nagyon büdös.Földszinti wc :)
Köszi a hozzászólást :)
Ez elég rosszul hangzik ! Arra gondoltam hogy volt, vagy megszűnt funkcionálni a csatorna (lefolyó) rendszernek egy szellőző csöve aminek az lenne a szerepe hogy ha nagyobb darab összetapadt szennydugó elindul vákumot keltve akkor ne a szifonokból szívja ki a vizet hanem a szellőző csövön levegőt szívhasson ami olyan térbe ( padlás vagy tető szellőző ) van ahol nem érzi senki a csatorna szagot. Ha nem erről van szó és valóban tömítetten vannak a csőkötések akkor csak két dolog lehet. Nem vákum hanem nyomás keletkezik ami a vízzel teli szifonon távozik bűzös levegő formájában. Nyilván ez hanggal is jár tehát meghallanád.
A másik hogy gyári hibás az új wc és nem alakul ki az a magasságú vizoszlop a szifon részben ami biztosítaná a légzárást a lefolyócső felől .
Ha valami eszedbe jut még írd be hátha okosabbak leszünk. Talán hogy milyen típus és hol vetted mert izgalmasnak tűnik a dolog.
Alsó kiömlésű wc-t ajánlatos sziloplasztba ültetni,mert ha nem tökéletesen illeszkedik a lefolyóhoz a wc csonkja akkor mellette a talp alol kiszivárog a bűz. Ha ezt a rögítést választod nem kell csavarozni sem.De! a csavar helyét is egy kis sziloplasztal ki kell nyomni mert itt is kijön a bűz.

WC

Nah sziasztok.
Semmiféle szellőző cső nincs és nem is volt,mivel a régi wc-vel ilyen problémát nem észleltem ezért gondolom.A teljes fürdőszobát felújítottuk nem találtunk semmi ilyesmit.Persze a lefolyóhoz nem lett nyúlva.Én is vákumra vagy a csatornarendszer esetleges levegő visszadolgozására következtettem legutóbb,de mivel a rendszer nem vákumos,nem tudom hogy lehtne ez.Viszont a padlószifon teljesen szagmentes!A másik felvetésedre...lemértem a víz porcelán feletti részét ami pontosan 6 centi.Ha ez nem elég akkor nem tudom mennyi kell.Egyik munkatársam azt mondta hogy repedés van a kagylón valahol és még azt javasolta hogy öntsek bele 2 rész higító és 1 rész festék elegyet hátha betömíti az esetleges láthatatlan repedét.De bevallom ebben nem igazán hiszek.Természetesen a legolcsóbb kagylót vettem :D OBI-ban,de lehet ha nem tudok vele mit kezdeni akkor kicserélem egy hasonló árkategóriájú másik helyen vett csészével.Nem tudom...Sokat nem akarok rá költeni.
A sony észrevételére válaszolva - le van csavarozva de minden olyan hely vagy rés ahol esetleges levegő felszivároghat be van tömve akril tömítővel.Ez lehet nem a legjobb erre a célra,de...amikor felvettem a wc-t az alja belül üreges,na ott egy deka csatorna szagot nem éreztem,ez nekem elegendő bizonyíték ahoz hogy jól tömít ez az anyag.Csak és kizárólag a kagylóból érzem a szagot.Már nem tudom becsukni az ablakot sem mert kibírhatatlan... :(
Köszönöm hogy hozzászóltok :) Remélem valamire jutunk,de ha nem akkor csere lesz,5 ezret megér nekem.
Szia !
Attól lesz vákum hogy megakad egy szennydugó a lefolyóban, ami hirtelen megindul a mögötte feltorlódott víz miatt. Többnyire a túl nagy lejtéssel épített rendszernél fordul elő az ilyesmi. Magyarul leszalad a víz de a cucc marad és egyre több lesz míg a végén olyan mennyiségű víz gyűlik össze mögötte (mondjuk egy kád leeresztés során hogy megindul a dugó a lefolyó csőben. Egy 125 ös lefolyócső méterenként több mint 10 liter vizet fogad be tehát ha 5 métert csúszik a dugó akkor 50 liternyi térfogat marad mögötte és ha már nincs víz ami follyon vagy nem folyik olyan gyorsan akkor kialakul a vákum ami ha nincs szellőző akkor valamelyik szifonon keresztül levegőt és ezzel együtt a szifonban lévő vizet is beszívja. Ez többnyire épp a wc nél fordul elő.
Aztán ha nem közmű csatornába hanem derítőbe folyik akkor megnézném hogy nincs e tele a derítő ( befolyó cső felett van a víz szintje ) esetleg ,és hogy szellőzik e a derítő mert ha a nyári esők jól eltömítették sárral az akna tetőt és szellőző nincs beépítve akkor az is lehet baj. És mindez időpontilag akár egybe eshet a felújítással, hogy erre ne is gondoljunk.
A 6 cm víznek elégnek kell lenni, a repedés meg látható lenne. Nem öntenék hígítót és festéket bele mert a gumi tömítéseket a higitó gőze is tönkre teheti. No és egy vizes felületen és vízzel átivódott repedésen nem tapadna amúgy sem.
Azért ha megoldódik írd be légyszi mi volt a hatásos megoldás !
Nem akarok új topikot nyitni, talán itt is olvassa valaki. Lehet, hogy vennék egy tégla építésű lakást, 2 emeletes házban a második emeleten. A WC külön helységben van mint a fürdőszoba, egy kis közlekedő folyosó választja el a 2 helységet. A fürdőben a kád előtt van beépítve a földbe egy kis lefolyó(?), tehát valószínűleg ott megy el a víz. A WC pedig alsó kifolyású, gondolom egy függőleges csőbe megy lefelé. A megvétel egyik fontos kritériuma lenne, hogy a wc-t be tudjam építeni a fürdőszobába. Ilyen épületeknél vajon van annyi hely a padló alatt hogy átvéssen az ember egy lefolyót a wc-nek? Milyen vastag cső kell oda, és milyen lejtés szükséges? kb 2-3 méterrel kellene odébb tenni a wc-t. tudom így látatlanban nehéz tanácsot adni, de lehet hogy így is az a válasz, hogy lehetetlen a dolog. Gondolom a wc és a fürdőkád/mosogató nem ugyanabba a csőbe torkollik.
Lejtésnek 1cm / méter elég. Ha nagyobb akkor "leszalad" a víz a sűrű meg marad aztán dugulás lesz előbb utóbb. Gravitációs lefolyásnál 110 es cső kell ide. Ha estleg "darálós"wc is megfelel azt lehet vékonyabb csővel is kötni. Azt hogy mennyi hely van a padlóban nem tudom, de a régebbi lakóktól megtudható, vagy valami dokumentációból megmondható. Minden lefolyó egy csőben (gerinc) találkozik, de arra való a szifon vagy bűzelzáró hogy a szagokat a közös csőben tartsa. A kád előtti padló összefolyó is bele csatlakozik a lefolyóba (ez is egy szifon) de hogy milyen vastag csővel van bekötve csak bontás után mondható meg. Mivel nem kis anyagi következményei lehetnek a döntésnek, talán szakemberrel meg kellene nézetni a lehetőségeket a helyszínen.
Köszönöm! Akkor a fürdőben lévő lefolyóba is beleköthető akár, ha az a cső is van 110-es. Közben lehet hogy megveszi más a lakást sajnos, így csupán elméleti lesza kérdés, de jó tudni ezeket az adatokat :) Köszönöm!
A wc szagmentességét és szellőztetését a hurokán tökéletesen biztosítja. A wc csészéből szívja el a szagokat és a szennyvízcsatornába vezeti. Ez ma a csúcs a wc szellőztetésben.
Üdv, nekem is volt hasonló problémám és inkább szakembert hívtam. Nagyon meg vagyok elégedve velük: http://www.abcdugulaselharitas.hu/
Üdv Tonyyy!

Nekünk is a Wc-ből feljövő csatornaszaggal van évek óta problémánk. Több szakember megnézte, átgondolta, de megoldás eddig még sajnos nincs. Megjegyzem mi is az OBI-ban vettük a WC kagylót, olasz "márka". Talán ez a bibi??!! Valószínű hasonló problémával állunk szemben mint Te. Éppen ezért, ha megtaláltad a megoldást, nagyon megköszönném, ha válaszolnál.
Előre is köszönöm: Brh
Üdv!
Nekem is volna egy olyan problémám, hogy nagyon felszagol a wc. Viszont mielőtt beraktuk a wc-t a cső elég rövidre lett levágva. Kb 1 cm áll ki a padlóból. Ennek mennyire kell lkiállnia illetve ettöl feljöhet a bűz?
Ugyanez volt nálunk is, mi duguláselhárítás szakit hívtunk: duguláselhárítás, még aznap megoldották a problémánkat.
41 hozzászólás Oldal: 1 / 3

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 36 vendég

cron