Üdv mindenkinek!
Padlás szigetelés és aljzatkiegyenlítéssel kapcsolatos kérdésem lenne.
Jelenleg salakkal vannak feltöltve valamennyire a gerendák köze. A gerendák tetejéből még több cm kilátszik. Ehhez lenne szükségem valami kiegyenlítésre. Olvasgattam és arra jutottam, hogy könnyűbeton lehetne a megoldás, mivel így egy szilárd egyenes felületet kapnék, amin könnyebb dolgozni, viszont azt nem szeretném, hogy a beton miatt átázzon a plafon.
Az egész rétegezés valahogy így nézne ki alulról felfelé:
- a régi salak réteg
- könnyűbeton, annyi, hogy a gerendákat ellepje.
- párazáró fólia
- 2x5 cm AT-N100-as EPS, mivel a könnyűbeton is szigetel
- 5cm könnyűbeton
- kopásállóréteg. Azt olvastam, a könnyűbetonra kell.
Tudna valaki véleményt írni az elgondolásomról. Mennyire terhelhető a könnyű beton? Szekrényláb alatt megroppan-e? Ha esetleg egy szobát szeretnék később kialakítani, arra alkalmas-e ez a megoldás?
A véleményeket előre is köszönöm,
Üdvözlettel,
Norbert
Padlás szigetelés és aljzatkiegyenlítéssel kapcsolatos kérdésem lenne.
Jelenleg salakkal vannak feltöltve valamennyire a gerendák köze. A gerendák tetejéből még több cm kilátszik. Ehhez lenne szükségem valami kiegyenlítésre. Olvasgattam és arra jutottam, hogy könnyűbeton lehetne a megoldás, mivel így egy szilárd egyenes felületet kapnék, amin könnyebb dolgozni, viszont azt nem szeretném, hogy a beton miatt átázzon a plafon.
Az egész rétegezés valahogy így nézne ki alulról felfelé:
- a régi salak réteg
- könnyűbeton, annyi, hogy a gerendákat ellepje.
- párazáró fólia
- 2x5 cm AT-N100-as EPS, mivel a könnyűbeton is szigetel
- 5cm könnyűbeton
- kopásállóréteg. Azt olvastam, a könnyűbetonra kell.
Tudna valaki véleményt írni az elgondolásomról. Mennyire terhelhető a könnyű beton? Szekrényláb alatt megroppan-e? Ha esetleg egy szobát szeretnék később kialakítani, arra alkalmas-e ez a megoldás?
A véleményeket előre is köszönöm,
Üdvözlettel,
Norbert