Ezermester Fórum

Kerti munkák, virágok, növények, öntözés, kútfúrás, kertépítés, medence
372 hozzászólás Oldal: 25 / 25
Üdv.

Olyan kérdésem lenne hogy van egy ásott kútunk ami 8m mély és sajnos ebben a száraz időben csak 1m víz van benne. A szivattyútól (elpumps 1300b) 5.5 m re kezdődik a víz. A problémám az hogy kb 10 l/min vizet ad a szivattyú de viszont ha megy akár 5-6 órát akkor sem fogy el a víz. Mielőtt lement a vízszint tudott 25-30 l/min. Csak nem értem hogy ha nem fogy el a víz akkor most miért nem tudja ezt a teljesítményt?
Előre is köszönöm
Itt valami műszaki probléma lesz. 5.5 méterről nem volna szabad ilyen csökkenésnek lenni. Vagy valahol levegőt is szív az a szivattyú, vagy valami szűrő van valahol ami eldugult, esetleg a szivattyú kopott.
Rendben megnézem mi lehet. Köszönöm a gyors választ.
Üdv Lalibátyó!

Tudnál ajánlani 8m mély ásottkútba búvárszivattyút ami tud 30-40 liter/percet megfelelő nyomással öntözőrendszerhez?
Köszönöm.
Költségkeret ?
Hát azt azért nem mondom hogy mindegy, de a lényeg hogy tuti jó legyen. Mondjuk egy ilyen arany középút.
Köszönöm
Inkább ásott kút szivattyúban gondolkodnék mert van úszókapcsolós védelme ha kifogyós lenne a kút. A Top multi 2 épp kevés szerintem mert a nyomás már csak 2.2 bar környékén lesz 40 liternél, de ha a 25-30 is elég akár ez is lehet jó. Tehát marad a Pedrollo UP amiből a 2/3 lenne ami tudná a 3 bart a szórófejnél 40 liter/perc mellett. Ha ez kevés akkor a 2/4 ami már a 4.5 bart is tudná a szórófejnél. Sajna a nemzeti valutánk gyengesége miatt ez már elég húzós áron van forintban a 27 % áfánkkal. Klasszikus búvárral egy BP 10 ami már tudna 3.5 bart 40 liternél a szórófejen. Igazából illenék a klasszikus búvárt köpenycsővel beépíteni hogy a kellő vízáramlás meglegyen a motor körül, és hát valami védelem is illenék ha esetleg szárazra futna a szivattyú.
A BP 10 szimpatikus lenne. Mit takar a köpenyhűtés? Kell köré egy cső?
Igen, a szállított víznek a motor mellet kellene áramolni alulról felfelé. Elvileg ásott kútnál egy 125 ös csőbe belerakod aminek a teteje felül a víz fölé ér ( vagy rázár a motor feletti szivattyú házra) így csak alul tud bemenni a víz. Ha csak rövidebb időket megy a szivattyú akkor szerintem nem szükséges. Viszont ha a köpenycső lemegy a kút aljáig akkor az iszapot fogja majd szívni tehát a telepítés odafigyelős, és a tartókötél nem lehet nyúlós.
Mondjuk ez tudja a fektetett üzemet is azért ilyenek a hűtőköpenyek.
https://hidrotom.hu/grundfos-szivo-hutokopeny
Értem. Köszönöm.
Esetleg ez?
https://szivattyuk.hu/leo-lks-1102se.ht ... pkQAvD_BwE
Ez többet tud mint a peddrollo multi top 2?
Igen, kicsivel többet. Akár ez is persze.
Köszönöm szépen a segítséget.
372 hozzászólás Oldal: 25 / 25

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 1 vendég