Ezermester Fórum

Kerti munkák, virágok, növények, öntözés, kútfúrás, kertépítés, medence
44 hozzászólás Oldal: 1 / 3
Sziasztok. A 2 éve működő házivízmű tavaszi elindítás után nem működik rendesen. Elpumps 1300 + 50 L tartály nyomáskapcsolóval. A tartályban a nyomás 1,5 bar. A membránt átnéztem hibátlan. A szivattyú nem kapcsol ki. A nyomás felmegy 3,8-4 bar- ig és nem kapcsol ki. A nyomáskapcsoló hosszabb csavarját hiába állítom nem segít. Nem rozsdás kinézetre gyári állapotú. Lehet, hogy a vasas víztől berozsdásodott a vízzel érintkező része? Másik észrevétel: Áramtalanított állapotban leengedem a tartályt és mielőtt teljesen kifogyna a víz furcsa hangot ad a membrán. Mint amikor a lufiból gyorsan kiengedjük a levegőt. A nyomásmérő lemegy 0 bar-ra. Elzárom a csapot és a mutató lassan visszamegy 1,5 bar-ra. Köszönöm ha tudtok segíteni.
Pár ezresért lehet kapni nyomáskapcsolót, le kellene cserélni mert a hozzá nem értő állítgatás csak problémát okoz. A tartály levegő nyomását a víz oldal nyomásmentes állapotában kell ellenőrizni. A tartály víz és levegő oldali nyomásmentes állapotban pár perc alatt szétszedhető és ellenőrizhető a membrán. Sajnos annyira jól dolgoznak már a mérnökök hogy két év után már jelentkezhetnek ( tervezett avulás) problémák a mai tartályokkal.
Köszönöm. Közben vettem új nyomáskapcsolót, Azzal sem jó. Kiszedtem a gumit. A tartály belül száraz, a gumi épnek tűnik, újszerűnek. Összeszerelés után a tartályba fújtam levegőt 1,5 bart, majd később emeltem 1,7 bar nyomásra de nem jó. A vizet felnyomja 4 barig és nem kapcsol ki. A nyomást megtartja, másnap is annyi. Teljesen tanácstalan vagyok. 2 éve gond nélkül üzemelt a téliesítésig. A vízmű bent van épületben száraz helyen.
Akkor eldugult a csatlakozó furat a nyomáskapcsoló irányába azon a réz idomon. Ha nem akkor valamit nem jól csináltál, pl bekötés, vagy esetleg nem PM-5 ( 1,5-2,8 as ) nyomáskapcsolót vettél.
Köszönöm, megnézem és jelentkezem.
Kíváncsian várom !
Jelentem újra működik a gépezet. Az ötágú idomban a nyomáskapcsoló csatlakozója volt eltömődve. Levettem a nyomáskapcsolót, elindítottam a szivattyút és nem jött a víz a kapcsoló helyén.Egy darab dróttal megpiszkálva kitisztult és működik. Köszönöm a segítséget mégegyszer.
Ritka probléma de néha előfordul.
A lényeg, hogy sikerült. Köszönöm.
Welcome to https://mariokartworld.me , the ultimate fan hub for Mario Kart World! Discover the latest news and updates on the game. Learn about the characters, tracks, and exciting new features of the Nintendo Switch 2. Join our community to share strategies, tips, and connect with fellow enthusiasts. Whether you're a seasoned racer or a newcomer, this is your go-to destination for all things Mario Kart World!
44 hozzászólás Oldal: 1 / 3