Ezermester Fórum

Kerti munkák, virágok, növények, öntözés, kútfúrás, kertépítés, medence
10 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdvözlet mindenkinek!

Impulzus öntözövel szeretnék öntözni (csapkodós) ásott kútból.Ehhez beszereztem egy elpums bp 1/4 (1300W) szivattyút,a rendszerbe következik egy szürö, nyomáscsökkentö,áramláskapcsoló.A vezeték 25-ös kpe csö,a kúttól kb 35 méterre van a vezérlö, ami egy bwc 400-as.Egy körre 4 fejet kötöttem,beüzemeltem és az öntözöfejekböl alig jön a víz,az áramláskapcsolón a nyomásmérö 4 bar-t mutat. Mi lehet a probléma?Várom segítö hozzászólásotokat!
Linkek:
https://www.mall.hu/csoszivattyu/elpumps-bp-1-4
http://www.pearl.at/at-a-NX7404-3506.sh ... GwodzR4FMQ
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/terme ... 000-m-230v
http://www.ontozocentrum.hu/halos-szuro ... -6bar.html
Vagy tele lökte homokkal a szűrőt a szivattyú, vagy sokkal több vizet fogyasztanak a szórófejek mint amit a szivattyú tud. Mennyit is ?
Kedves lalibatyo!

Köszönöm a gyors választ, a dugulást ellenörzöm majd, a szivattyú 50 l/min tud, 1 öntözöfej pedig max 15 l/min.

Üdv: balika
Azért itt a matek nem egészen jön ki. Egyrészt a 4 fej az 4x15 = 60 liter / perc, másrészt a szivattyú az 50 litert úgy tudja ha nulla méter mély az ásott kút és nulla méter hosszú a cső (elvi vízszállítás) ( piros görbe)
BP_gorb.jpg
BP_gorb.jpg (39.35 KiB) Megtekintve 7124 alkalommal.


-és hát az a nyomás csökkentő pedig minek oda ? Szerintem elég az 1/4 nek két "csettegő" öntöző fej is nyomáscsökkentő és szűrő nélkül. Talán úgy fog működni és ha nem homokos a víz akkor sokáig is. Ha mindenképp kell a 4 csettegő egyszerre akkor BP-10 és 1" os vezeték illenék legalább, de még az is necces.
Köszönöm az információkat!
Üdv!
Lenne egy problémám, ami megakasztott, segítséget szeretnék kérni! Fúrott kúton van egy 10 éve működő Pedrollo szivattyúm. Idén kezdődött egy olyan probléma, hogy ha a csőre ráteszek egy locsolófejet, vagy csak befogom, akkor megszűnik a víznyomás. Ha áramtalanítok és újra áram alá helyezem, akkor megint működik. Így használhatatlan. Előre is köszi a segítséget! M
Kicsit bővebben ?
Sziasztok a kérdésem az lenne hogy mit kell vennem a szivattyúmhoz hogyha a kút elengedi a vizet ne égjen le a szivattyú és milyen időzitő kapcsolót ajánlanátok minél egyszerűbbet! Válaszokat előre is köszönöm
Szárazfutás védelem lesz a neve.
Köszönöm
10 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 13 vendég