Ezermester Fórum

Kerti munkák, virágok, növények, öntözés, kútfúrás, kertépítés, medence
261 hozzászólás Oldal: 18 / 18
A kútban hál égnek van víz. ahogy kiszedtem a szívócsövet, kb 2-3 m-en vizes volt a cső.
A csövek összeszerelésénél elvileg rendben van minden. Viszont nagyon gyengén folyik. Mi rongyolódott le szerinted? Ha tényleg leronygyoltam a kicsikét, akkor mi lehet a probléma? Mi az amit kellene cserélni? Vagy hogy tudom letesztelni, kizárni az egyes hibaforrásokat?
Lepróbálod hordóból a szivattyút. Ha ok akkor mégis szívócső vagy mélyen a víz a kútban, Ha így sem jó akkor szűrő, vagy szivattyú (lapátkerék tengelytömítés és-vagy diffuzor ) mert megviselte a szárazfutás.
köszönöm a segítséget! akkor végigpróbálom így.
Szèp napot!
Van egy règi furtkùt a kertben, eddig nem volt használatban.
Egy Norton kút volt rajta. Nem mūködött. A 110-es PVC csőben volt egy 7m hosszú vas cső, azon volt a Norton. Ki lett vève a vas cső. Az a kèrdèsem hogy ha letolok egy 7m és kpe csövet, arra csatlakoztatok egy szivattyút, akkor ùgy mehet a locsolás? Kb olyan 4 m mèlysègben van víz.
Inkább 10-11 méter legyen az a 32es KPE és a végén egy szűrőkosaras lábszeleppel. Légtelenítés után elvileg működnie kell ha a kút üzemi szintje ( szivattyúzás közben ) nem megy 8 méter alá.
Köszönöm, akkor megpróbálom! Remèlem sikerrel járok. 8)
261 hozzászólás Oldal: 18 / 18