Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
153 hozzászólás Oldal: 1 / 11
Sziasztok.
Lenne egy nagy problémám.Tecumseh centura 5.5 le rotakapámba most lett cserélve dugattyú.Beindul, de eltöri a lendkerék éket és nem csak a gyári puhát hanem a belecsiszolt acéléket is. Mi lehet a probléma?
Üdv
Szerintem az hogy nem lett meghúzva rendesen így nem zárt a kúp, vagy maga az ék nem engedte ( mert magasabbra feláll mint kellene a fészekből) Aztán mikor elnyírta akkor meg felmarhatta a kúpos illesztéseket így pedig már nem is tud zárni a kúp. Ugyan ezt a motort nem szereltem de egykor rengeteg motorkerékpár és robógó motor fordult meg a kezem alatt ott ez szokott a baj lenni.
Köszi szépen!
Mennyi idő után jelentkezett a probléma a dugattyúcsere után? Ha tudsz tegyél fel képet a tengelyről. Ez elég durva hiba lenne. :shock:
A gyári ék ha elnyíródik, nem lenne szabad tönkretennie a kúpos felületet, csak elforog a lendkerék és leáll a motor. :roll:
"Plaszlo"
Az ék a dugattyúcsere után következő első beindításkor tört el. Nem nyírt el semmit szerencsére. Lalibatyónak igaza volt, nem húztuk meg jól az anyát. Most kapott egy kis csavar rögzítőt (nem akarom többet javítani már 9 éves a gép) és plussz egy rugós alátétet. Tökéletesen működik. Fényképet már nem tudok küldeni nem akarom szétszedni.
"Lalibatyo"
Mégegyszer nagyon köszönöm!
hello van egy kis probléma a 2 ütemü kappámal beindul fordulat is van de csak akkor indul ha beötök ahengerba vagy akarbulátorba és amikor be indul a kipufogón valami olajt fúj ki nemanyira csak egy minimálisat és nehezen is indul most vettem elég régi de nem tudom mit kezdjek velle elégrégen volt beindidva akkitöl vettem sekitsetek
A porlasztó hidegindítóját kellene megnézned, vagy használnod. Illene legalább kipróbálni, ha veszel valamit.
Helló!
Az lenne a problémám, hogy a motor feketén füstöl és nem bír kipörögni. Mi lehet az oka? Előre is köszönöm a választ!
Túl sok benzint kap, vagy kevés levegőt. Ki kellene tisztítani a légszűrőt első körben.
Helló PLászló!
A légszűrő ki lett tisztítva, a karbulátor jó, és mégis feketén füstöl továbbra is, a gyertyát is kormolja,nem pörög ki rendesen. Tudna még tanácsot adni? Előre is köszönöm!
Milyen gépről van szó és milyen motorja van? Folyamatosan feketén füstöl, vagy csak amikor a regulátor rádolgozik? A nem tud kipörögni alatt mit értesz? Alacsony nagyon a fordulatszám? Porlasztó biztos jó?

A motort a regulátor mozgatásával sem lehet kipörgetni? Ilyenkor a regulátor próbálja visszaszabályozni, de nem kell hagyni.

Alapvetően kétfajta karburátort raknak a motorokra, az egyik a hagyományosnak mondható: tankból csövön megy a benya a karburátorba és úszós a benzinszintszabályzása. Itt ha elállítódik a benzinszint, vagy fennakad az úszó, produkálhat túl dús keveréket.
A másik jellemző fajta, amikor a porlasztót ráültetik a tankra és közvetlenül onnan szívja fel a benzint a forgattyúsház nyomáskülönbségének hatására. Ez a változás mozgat egy membránt, ami csak a szükséges benzinmennyiséget szívja fel, Na itt én sem tudom mitől tud feldúsulni a keverék. Ha a benzinmennyiség rendben van, akkor valamiért kevés levegőt kap a motor. Általában a légszűrő eldugulása okolható ezzel, de érdemes végignézni a szívócsövet is.
Helló PLaszaló
Brigg starton rotációs kapa, XC 40. A karbulátor olyan,amelyik a tankra van ráültetve, és egy membránnal szívja fel az üzemanyagot. A regulátor segítségével fel tudom pörgetni motort,de akkor is feketén füstöl. Alacsony a fordulatszám, így értem,hogy nem tud kipörögni. Köszönöm a segítséget.
Üdv. Robi56 csak nagy gázzal indul, viszont egyből meg is iramodik.
Ez így természetes?
Álló motornál nem forognak el a kerekei sem előre, sem hátra.
Mi lehet a hiba? /Mer egyébként járó motorral gurul rendesen.

Előre is köszönöm ha kapnék választ.

B.Misi
Üdv.
Az nem normális, hogy csak nagy gázzal indul.

A többi már normális, mert:
- röpsúlyos kuplungos, így ha a motor magasabb fordulatszámon jár, zár a kuplung,
- a kaparész csigahajtóműves, kapatag felől forgatva nem megy az áttétel miatt.
153 hozzászólás Oldal: 1 / 11

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron