Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
1364 hozzászólás Oldal: 61 / 91
Előző 1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 91 Következő
Gyűrű kopás volt, elég combos.

Megbarkácsoltam. Hát nem kis meló volt így első fűnyírószerelésnek az életemben. De sikerült. Bár nemigen esne jó megint neki állni. Most gyári MTD olajat kapott, remélem ezzel jobban ellesz.
Kellett hozzá egy gyűrűszett, olaj, szimering, tömítés, gyertya. 7800 Ft a helyi boltostól vásárolva. Ennyit megért...amúgy teljesen jól néz ki belülről ezen gyűrűkopáson és némi kormon kívül a szelepeknél. Persze kitakarítottam, ha már ki volt belezve.

A hajtókarcsapágy az életben nem fog benne tönkre menni :DD mert nincs benne olyan XD
Vannak érdekes megoldások a szerkezetben. MTD 40 PO egyébként....
Olyan szépen pöfög most mint ha új lenne :))

Az olaj "RE-CORD GARDEN" 0,6 lityis 30-as olaj 4 ütemű kisgépekbe való. 3 évig amíg MOL Garden olajjal használtam nem volt gond. Ezt beleraktam idén első fűnyírás előtt és ezzel befüstölt. Utána már hiába raktam bele a MOL-ost. Tuti emiatt a gagyi olaj miatt evődtek meg a gyűrűk.... Többet olajon nem spórolok.
Szia! Lenne egy kérdésem mi okozza a fünyiró traktor prűszköl de nem megy de levegőszűrő nélkül indul már szétszedtem a karbit kipucoltam de semmi és a levegő szürö fele megy az üzemanyag mi lehet a baj?
Sziasztok! Nekem olyan problémám van hogy a fünyiró traktor csak pöfög nem pörög fel és kipucoltam a levegő szüröjét is és ugy megy mint egy csopper nem tudom hogy mi tévö legyek anyagot kap vagy a regulátor elmozdult vagy nem tudom.Köszöm a választ előre is!
Sziasztok!

PLS HELP!!!

Van egy benzines fűnyíróm noname (DY164 PMB) http://www.budujesz.pl/nac-kosiarka-spalinowa-dy164-pmb-4km-40cm-24656/ 

Az elindítással néha nincs gond, de van amikor csak úgy indul be, hogy a gáz kart run-ra állítom, és úgy röffen be, és visszaveszem a gázt, de mintha kevés lenne az alapjárat, és néha pukkan egyet-egyet... Amikor viszont a start kart áttolom run-ra, akkor a fordulatszám elkezd hullámozni, vissza kell vennem fél gázra, hogy beálljon a fordulat stabilra. most cseréltem benne oldajat, (eddig sajnos nem én használtam, nem törődtek vele, pedig nagyon fainul vág!) 

Lehet, hogy a karburátor piszkolódott le? Vagy valami beállítási gond lehet?

Kérlek segítsetek, mert jelenleg megy, használom, de nem szeretném kinyírni.

Köszi!!!
A fűnyírókon többnyire nem sok állítgatási lehetőség szokott lenni. Egy gyertya csere és karburátor takarítás sokszor csodákat tesz a géppel. Persze a légszűrőt se feledjük :) No és a tankot sem árt átöblíteni mert bőven van lehetőség ezt azt belepottyantani az üzemanyagtöltés során.
A gyertyát most kiszedtem, megpucoltam, fekete volt, és kicsit olyan mintha nedves lenne (gondolom üzemanyag) Ez arra utalhat, hogy rossz az égés?

Na a hétvégén szétszedem a karburátort, és megkísérelem a takarítást. Mi kellhet hozzá? Benzinben kell áztatni? (ezt olvastam valahol) meg injekciós fecskendő-tű, a kis lyukak kitakarításához,sűrített levegő... ??? Nem szedtem még szét, ezért kérnék némi segítséget.

Köszi!
Üdv!
Ha ilyet még nem csináltál, keress a YouTube-on ide illő videót és ha már érted mit kell csinálnod, akkor vágj bele.
A tisztításhoz féktisztító spray-t használj.

https://www.youtube.com/watch?v=yoc0ia8rwEE
https://www.youtube.com/watch?v=nudnwDKtz9w
Mester István írta: Szia! Lenne egy kérdésem mi okozza a fünyiró traktor prűszköl de nem megy de levegőszűrő nélkül indul már szétszedtem a karbit kipucoltam de semmi és a levegő szürö fele megy az üzemanyag mi lehet a baj?

Szia!
Ha levegőszűrő nélkül megy csak, akkor sok benzint kap, vagy a levegőszűrő nem engedi át a levegőt a szükséges mértékben. Ez is egy fojtás, ha túl nagy, akkor megfullad a motor. Itt kellene szétnézned, vagy a porlasztóban, miért ad több benzint, mint kellene. Úszószintet kellene ellenőrizni, meg a fúvókákat.
Ákos Mohácsi írta: Sziasztok!

PLS HELP!!!

Van egy benzines fűnyíróm noname (DY164 PMB) http://www.budujesz.pl/nac-kosiarka-spalinowa-dy164-pmb-4km-40cm-24656/ 

Az elindítással néha nincs gond, de van amikor csak úgy indul be, hogy a gáz kart run-ra állítom, és úgy röffen be, és visszaveszem a gázt, de mintha kevés lenne az alapjárat, és néha pukkan egyet-egyet... Amikor viszont a start kart áttolom run-ra, akkor a fordulatszám elkezd hullámozni, vissza kell vennem fél gázra, hogy beálljon a fordulat stabilra. most cseréltem benne oldajat, (eddig sajnos nem én használtam, nem törődtek vele, pedig nagyon fainul vág!) 

Köszi!!!

Lehet ez is, az is. Először a takarítással kell kezdeni és csak utána a beállítással.
Előző hozzászólásomban linkeltem videókat a karbi tisztításáról, nézd meg.
lapika írta: Sziasztok! Nekem olyan problémám van hogy a fünyiró traktor csak pöfög nem pörög fel és kipucoltam a levegő szüröjét is és ugy megy mint egy csopper nem tudom hogy mi tévö legyek anyagot kap vagy a regulátor elmozdult vagy nem tudom.Köszöm a választ előre is!

Tudsz videót készíteni róla?
Tisztelt Plaszlo!
Már töbszzör beszéltünk egy Tecumseh centura motorról (E62), most azt szeretném megkérdezni, hogy ha lassan fordítom a főtengelyt a bal oldalán a szeleptakaró deklinél sziszeg, fújja ki a levegőt. ez egy normális dolog, vagy valamelyik szelep nem zár tökéletesen
Szép napot
Köszönöm
Szia!

A hétvégén kipucoltam a karbit. Megnéztem a videókat (Bár az enyém sosem látott még képről sem Briggset meg Strattont sem. :)), sokat olvastam róla, hogy hogyan, és miként kell kitisztítani. Én Brigéciollal pucoltam, azt írták, az is jó hozzá.

A benzin tankot is kiöblítettem, hátha valami azzal nem kóser, majd összeszerelést követően ugyanazt a hibát produkálja. :( egyedül a gyertyát nem cseréltem ki benne, de azt persze nem lehet kapni most az Obiban, hogy csesszék meg. Holnap megpróbálom egy autósboltban megnézni, hátha kapok megfelelőt. (a gyertyára is írták, hogy a megvételt követően érdemes cserélni, mert hitvány minőségű. Bár nem tudom, hogy mi lehet rossz egy gyertyán)

Mindegy, ne ezen múljon, holnap kiderül megoldja-e...

A Karbi Ruixing 126 tipusú (csatolt kép), és összesen két csavar van rajta, amit piszkálni lehet. a fekete műanyaggal be tudtam kicsit állítani, hogy ne annyira hullámozzon a gáz, de ez csak visszatartja a kart , ugyanúgy adná a gázt. :(

Csináltam róla egy videót, ha érdekes lehet, megosztom, vagy elküldöm a linket.

Hát eddig ennyi történt vietnámban, remélem lesz megoldása, mert ha nem, akkor hajtom ameddig megy, aztán zúzda...

Köszönöm szépen a segítséget!!!

Plaszlo írta:
Ákos Mohácsi írta: Sziasztok!

PLS HELP!!!

Köszi!!!

Lehet ez is, az is. Először a takarítással kell kezdeni és csak utána a beállítással.
Előző hozzászólásomban linkeltem videókat a karbi tisztításáról, nézd meg.

Csatolmányok

00000 írta: Tisztelt Plaszlo!
Már töbszzör beszéltünk egy Tecumseh centura motorról (E62), most azt szeretném megkérdezni, hogy ha lassan fordítom a főtengelyt a bal oldalán a szeleptakaró deklinél sziszeg, fújja ki a levegőt. ez egy normális dolog, vagy valamelyik szelep nem zár tökéletesen
Szép napot
Köszönöm

A dekli alól jön ki a levegő, vagy csak hallani lehet?
Szia Ákos!
Jól jönne a videó, tedd fel a YouTube-ra és linkeld be ide. Kínai karbi, valszeg a motor is az. Ha olyan, mint az MTD, akkor lehet gyűrűzni kellene.
Szia!

Parancsolj a link. Két videót csináltam, valamelyik talán használható.

https://www.youtube.com/watch?v=_OBqrUSvHiU

https://www.youtube.com/watch?v=jh7yNFZ9xDA

Viszont azt vettem észre, mintha eresztené az olajat a motor elején a tömítésnél. :(

Köszönöm a segítséget!

Plaszlo írta: Szia Ákos!
Jól jönne a videó, tedd fel a YouTube-ra és linkeld be ide. Kínai karbi, valszeg a motor is az. Ha olyan, mint az MTD, akkor lehet gyűrűzni kellene.
Előző 1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 91 Következő
1364 hozzászólás Oldal: 61 / 91