Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2344 hozzászólás Oldal: 127 / 157
Üdv
Első olvasatban tipikus lábszelep probléma. Vagy időnként homokos a víz és a homok nem engedi zárni a szelepet, vagy a szelep gumija repedezett kiverődött koszos akad stb. Nem kizárt hogy a csővégen a lábszelep szerelése sem tökéletes. De ha az a bolti szerelt szívócső ami a porszívó csövére hasonlít akkor talán az sem lenne baj ha lecserélnéd KPE csöves szívócsőre. Ezt viszont magadnak kell összeraknod. Az ilyen makacskodó rendszereknél néha megoldás az is hogy a nyomó oldalra a szivattyú után is raksz visszacsapót. A sekély mélység miatt talán az sem kizárt hogy lábszelepig leszívja a vizet időnként.
Köszi szépen ,
a KPE-s cserén már én is gondolkodtam :)

lábszelep + visszacsapó szelep egyszerre nem ront a nyomás hatás fokon ?
Ha 3/8" os visszacsapót raksz akkor valószínűleg igen :) Először cseréld le azt a "tescós" szívócsövet. És persze vékony kötelet kötni az aljára aminek a végét fent rögzíteni a szivattyúhoz ha bele esne szereléskor....
Viszont ha homokol a kút akkor sokat nem kell keresgélni a bajok forrását.
Üdv Lalibatyó!

Szeretnék érdeklődni,hogy a pedrollo 4BLOCKm 2/13 szivattyúhoz milyen vastagságú kpe csövet tegyek visszacsapó után?
Elegendő a 32-es szerinted?
Válaszodat előre is köszönöm!
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni szivattyú kiválasztáshoz.
Ásott kútunk van, a vízszint 5,5m-en kezdődik, a szivattyút a kút melletti aknában tudom elhelyezni, ami a talajszint alatt 2m-en van. Innen kellene a házba benyomni, kb. 20m-re a földszinten, két alsótartályos WC-hez.
Az aknától 25-ös KPE cső van a házig, ahol átvált 20-as ötrétegűbe, ez ágazik 2 felé 16-os ötrétegűvel a két tartályba.
Köszi a segítséget!
Üdvű
Szeretnék érdeklődni,hogy a pedrollo 4BLOCKm 2/13 szivattyúhoz milyen vastagságú kpe csövet tegyek visszacsapó után?

A kérdést a felhasználni kívánt vízmennyiség dönti el. Számtalan esetben láttam olyant amikor a kút tud 10-15 litert percenként, de a szivattyút 32 es KPE csővel szerelik :)
Minek ? -hogy jó nehéz legyen ha ki kell venni a kútból , vagy hogy kétszer annyiba kerüljenek a szerelvények ?
Ha a vízfogyasztás 50 liter/perc alatti akkor a 25 ös KPE is elég.
Szia
Ez a wc tartályos projekt semmi különösebb extrát nem igényel. Egy "alap" házi vízmű már elegendő.
lalibatyo írta: Üdvű

A kérdést a felhasználni kívánt vízmennyiség dönti el. Számtalan esetben láttam olyant amikor a kút tud 10-15 litert percenként, de a szivattyút 32 es KPE csővel szerelik :)
Minek ? -hogy jó nehéz legyen ha ki kell venni a kútból , vagy hogy kétszer annyiba kerüljenek a szerelvények ?
Ha a vízfogyasztás 50 liter/perc alatti akkor a 25 ös KPE is elég.

Nyaraló vízellátása lenne a cél.
Mosogatógép,zuhanyzó,WC.
Mekkora hidrofor tartály (gumimembrános) felelne meg ezekre a célokra?
Illetve milyen nyomástartomány lenne az ideális ezekre a feladatokra?EVAK DPC-10 nyomáskapcsoló lenne beépítve.
Aquasystem tartályokat nézegettem.
Szia!

Köszönöm a választ!
Láttam az aldis újságban egyet, ez is jó lehetne?

http://catalog.aldi.com/emag/hu_HU/print/Online_katalogus_05_18/html5.html#12

"Szia
Ez a wc tartályos projekt semmi különösebb extrát nem igényel. Egy "alap" házi vízmű már elegendő."
Üdv
Hát én olyan 50 liter körülivel kezdeném ha digitális a nyomáskapcsoló. Ugyan arról nem beszéltél minek a 13 as szivattyú de gondolom 20 nál mélyebben van a víz a kutadban azért. A jobb komfortérzet az 2,5-3,5 bar nyomás tartományban van, 4 fölé nem kellene menni mert kiveri a poharat a kezedből a víz.

Lehet jó csak nem arra amit te akarsz mert az egy szivattyú és egy szivattyú vezérlő egybe építés. Vagy legfeljebb veszel egy 24 literes tartályt és kiegészíted vele.
lalibatyo írta: Üdv
Hát én olyan 50 liter körülivel kezdeném ha digitális a nyomáskapcsoló. Ugyan arról nem beszéltél minek a 13 as szivattyú de gondolom 20 nál mélyebben van a víz a kutadban azért. A jobb komfortérzet az 2,5-3,5 bar nyomás tartományban van, 4 fölé nem kellene menni mert kiveri a poharat a kezedből a víz.

A kpe a kútból akkor mehet 25-el is gondolom nem szükséges a 32. Igen a kút 40m mély. Az 50 literes tartályból 1 kapcsolás között kb mennyi víz jön ki?
Ez igaz lehet ? "A 50 literes tartály hasznos vízmennyisége nyomáskapcsoló beállításától függöen: 12-14 liter. ( Tájékoztató jellegű adat.)"
lalibatyo írta:

Lehet jó csak nem arra amit te akarsz mert az egy szivattyú és egy szivattyú vezérlő egybe építés. Vagy legfeljebb veszel egy 24 literes tartályt és kiegészíted vele.

Köszönöm, akkor keresek valami tartályosat.
Elég a 25 ös, de nem az a lényeg a kút milyen mély hanem hogy hol van a vízszint ( üzemi szint ) szivattyúzáskor?
Igen, kb a 30 % a kivehető mennyiség.
Köszönöm a segítséged!
Abban esetleg tudsz segíteni még ,hogy a kötelet hogyan rögzítsem?
Elegendő ha átfűzöm a rögzítő füleken a kötelet és esetleg dupla bulin csomót használok.
Vagy karabiner is kellene?
2344 hozzászólás Oldal: 127 / 157