Szerző:
bartis » csüt. nov. 17, 2016 2:50 pm
"Üdv
A fadugók inkább a hordók lezárására valók

A nyomásmérők 1/4 colos menetes csatlakozással rendelkeznek ebben a házi vízmű kategóriában, tehát a fadugót ki kellene cserélni 1/4" os dugóra vagy egy nyomásmérő órára. Az hogy kirohadt az óra a víz agresszív jellegére utal ezért más csatlakozók amik nem műanyagok valószínűleg előbb utúbb erre a sorsra jutnak. Ha az a műanyag házas filléres nyomásmérő az amiben víz van az valóban víz, de ha már valami normális nyomásmérőre lecserélték a régit az lehet hogy glicerin töltésű óra. Ha kapok képet megmondom.
Az önfelszívós szivattyúkat is fel kell tölteni vízzel mert különben nem önfelszívósak. Tehát a dugót amit kivettél ott a lyukon töltsd addig a vizet amíg nyeli, majd jöhet a próba. Ha nem tömítetlen valamelyik szívó oldali csatlakozó és minden a helyén van akkor működnie kell. Ha makacskodna akkor a szivattyút ki kellene próbálni valami tartályból kádból mert ha ott sem működik akkor baj van. "
Szóval,attól tartok hogy elértem az utolsó mondat utolsó részéhez..

Pörgeti a benne lévő vizet de nem nyom, nem szív az AL-KO szivattyú.Légtelenítettem,tartály oxigénje 2 bar-on,de semmi változás.Szétszedtem még egyszer a szivattyút,de nem lettem okosabb,illetve enyhe horzsolást fedeztem fel a lapát oldalán,illetve a vele kapcsolódó szivattyú alkatrészen.Talán elkopott?