Szerző:
csgeri80 » vas. feb. 22, 2015 7:01 pm
Üdv Lalibátyó!
Szeretnék egy is segítséget kérni.
Adott egy fúrt kút, kb 22 méteren egy valamilyen olasz szivattyú, ami új korában 4 bar nyomásra volt képes. (Tm 10, tudom, hogy nem igazán támogatod, de sajnos most ez van, megvárom amíg megadja magát, aztán veszek egy jobbat. De kb 1 éve írtam ide Neked, akkor lett felújítva és tökéletesen működött azóta)
Most is tudja a 3 bar feletti értéket, legalábbis a benti hidrofor mérője ezt mutatja és nincs is gondom a víznyomással alapból.
Új a hidrofor az óra és a nyomáskapcsoló is, most cseréltem, mert egyszer csak elkezdett nem működni a ki és be kapcsolás.
Szétszedtem és kiderült, hogy lyukas a tartály és az óra alapértéken szétszedve is kb 7 bart mutatott.
Inkább vettem újat mindenből. Először nem működött a ki be kapcsolás, majd jött egy magát szerelőnek valló ember és össze vissza csavargatta a két csavart, majd mivel nem tudta mi baja van, azt mondta, hogy rossz a szivattyú, nem tud elég nyomást produkálni.
MIvel 3 bar feletti értéket mutat az új nyomásmérő kb 40 másodperc múlva miután nem folyatom a vizet, ezért nem hittem neki.
Elment én meg nekiestem és elkezdtem én is csavargatni, először külön külön, hogy megpróbáljam megfejteni, hogy hogyan reagál a kapcsoló.
Azt hozzá kell tenni, hogy a hidroforból a mester kiengedett valamennyi levegőt, miután mondtam neki, hogy pár órája vettem és a boltban rátettek egy mérőt, ami 1.5 Bart mutatott. Úgy tudtam az jó.
Most nem tudom mennyi nyomás van benne, de sikerült valamennyire beállítanom úgy, hogy kikapcsol miután feltölti a rendszert.
Egy dologgal van bajom, ami nem olyan, mint régen volt.
Folyatom a vizet és ugye ilyenkor elkezd a hidrofor mérője szerint leesni a nyomás és kb 2barnal kattan, akkor kapcsol a szivattyú. Úgy emlékszem, hogy régebben ezt 1 bar alatt csinálta.
És az ezzel járó jelenség az ami zavar, vagyis az, hogy ahogy folyatom a vizet, elég hamar kiürül a tartály, de közben egy pár másodpercre teljesen elmegy a víz(nem mindig csinálja, de legtöbbször). Természetesen ahogy kapcsol a kapcsoló lesz újra víz, de egy kicsit furcsa ez nekem, mivel eddig nem lehetett ennyire észrevenni a nyomáson a bekapcsolást.
Mi okozhatja ezt? Még mindig nincs jól beállítva a kapcsoló vagy esetleg kevés vagy sok a levegő a hidroforban lévő membránban?
Előre is köszönöm a segítséged.