Ezermester Fórum

A lappal és az internetes oldallal kapcsolatos információk, közlemények.
8 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Töröljük-e a fórumból az ilyen SPAM-ízű hozzászólásokat?

Igen
73%
11
Ne
20%
3
Nem tudom
7%
1
Szavazatok száma : 15

Sziasztok, régóta keresek a lakásunkba szép, kézzel festett dekorációs festményt. végigböngésztem a google-t, de nagyon sok a nyomat és sok a csúnya, invenciótlan kép! Viszont találtam egy nagyon szép webáruházat, ahol nagyon szép bútorokat árusítanak, és itt vannak dekorációs festmények is sokféle hangulatban! http://xxxx.hu/ Ezek nagyon szépek és nem is drágák! Nézzétek meg, szerintem érdemes! A párommal mi itt fogunk vásárolni, ez már tuti!
Nem ismerem a fórum lehetőségeit teljesen de mint ötlet lehet hasznos, ha mások is úgy látják. Talán nyitni kellene egy hirdetési topikot ahová be lehetne írni a rokon vagy ismerős vállalkozásának az elérhetőségét ami azért szoros összefüggésben kell hogy legyen az Ezermester olvasóinak érdeklődési körével.
És ha ez létre jönne akkor már csak reménykednünk kell hogy csak oda fogják írni :) !
Ha valaki ide jön szerintem tanácsot jön kérni, vagy adni. Nehéz az itt regisztrált mesterembereknek úgy tanácsot adni hogy ne nyomják a saját anyagukat, tudásukat, cégüket... Én pl. elfogúlt vok, hiszen az én termékem határozottan új a piacon és millió megoldást kínál a hagyományos technológiákkal szemben. Ha elmondom a véleményem és a javaslatom az már spem-nek tűnhet, annak ellenére hogy igaz. Nem az itteni eladásaimból szeretnék megélni, de egy új technológiát, ami ráadásul még az enyém is nem szeretnék véka alá rejteni. Ha neked autód van és mindenki arról panaszkodik hogy milyen hosszú az út gyalog... Lehet megkérded miért is nem költi az elkopott cipők árát inkább autóra. :) Főleg egy olyan fórumon ahol elvileg a segítség, a megoldások megtalálása a cél.

Kínálok egy jó (legalább is jónak tűnő) megoldást:

Nyissatok egy topikot mondjuk kedvezmények néven. Oda mindenki felajánlhat valamennyi kedvezményt a terméke, szolgáltatása árából a topikozók részére.
Aki ott felajánlást tesz az népszerűsítheti a hozzászólásai révén magát/termékét/szolgáltatását (csak is etikusan!!!). Ha engednétek a profilban az "aláírást" akkor abban fel lehetne tüntetni a kedvezmény mértékét (kötelező jelleggel) és az olvasók tudnák hogy is állnak a hozzászólóval.
Minden az Ezermester oldalon regisztrált topikozónak 5% kedvezményt biztosítunk MagorTherm építő- és szigetelő anyag vásárlása során.
A fórumban az alapelv nagyon egyszerű:
Közreműködésed hasznos a fórum számára és az olvasók számára, vagy káros/haszontalan/idegesítő!
Ebből látszik, hogy, amit leírtál az beleférhet a "házirendbe", nincs ellene kifogásunk, amíg a hozzászólás konstruktív, témába vágó (pl. ha a probléma elektromos szerelésről szól, akkor ne ajánlj szigetelést!).

Még egy:
"ne árassza el senki a fórumot magával"!
Pl. ugyebár nem szeretjük, ha "valakinek mindenről ugyanaz jut az eszébe". :D Így nem szeretjük, ha valaki minden kérdésre/problémára magát ajánlja. Mert ez már nem a "hasznos" kategória.

Ha egy hozzászólás már "súrolj" az alapelveket, akkor azt áttesszük az "Off-topic-ba". Ha túllép rajta, akkor töröljük. Előbb-utóbb mindenki érezni fogja, hogy mi fér bele és mi nem.
Üdv!
A MagorTherm szerintem a pozitív példa, mindig kulturáltan, szakszerűen és abszolút nem tolakodóan próbál segíteni (nincs semmilyen kapcsolatom, vagy érdekszövetségem velük!!). Nekem egyszerű, nem szolgáltatok, nem kereskedek, tapasztalataimat próbálom megosztani másokkal, amire sokszor magamtól kellett rájönnöm sok szívás vagy utánolvasás árán.
Viszont már nekem is szemet szúrt egyik fórumtársunk túlzott segítőkészsége amivel az általa is forgalmazott terméket - nevezzük csak "csodafestéknek" -, minden hőszigetelési problémára gondolkodás nélkül ajánlja. Nem akarok üresen beszélni, ezt a festéket és márkát már elvből ismerem, mindent elolvastam róla amit közzétettek a - TopShop-ra erősen emlékeztető stílusú - honlapjukon, mivel foglalkoztatott a kérdés az alkalmazásáról. Ami igazán bosszant, hogy elvben ismerve a festék tulajdonságait és képességeit, félrevezetőnek tartom a hő és vízszigetelési problémák bizonyos eseteiben való alkalmazását. Konkréten gondolok masszívan felázott pince vízszigetelésének megoldására, hőszigetelés kiváltására, stb. Nem a termékkel van bajom, vannak esetek, amikor tényleg a termékük a jó megoldás, de nem minden körülmények közt és nem minden esetben. Csak egy példa, ennek a márkának a tetőfesték változata képes nyáron a nap melegének bizonyos százalékú visszaverésére, amivel csökken a tetőtér hőmérséklete. De mi van télen? Mi védi a tetőteret a hideg ellen hőszigetelés nélkül? Nos, fórumtársunk ilyenkor is bátran ajánlja. Mindenesetre nálam elérte, hogy már nem érdekel a termék, de vannak olyanok, akik még nem hallottak róla, nem ismerik a tulajdonságait. Hagyatkozva a "segítőkész" fórumtárs ajánlására esetleg egy rakás pénzt rákölt és nem hozza meg az eredményt, mert az adott problémára nem jó, vagy önmagában nem elég.
Egyet ertek az elottem szoloval. Szerintem mindenki valahol erzi, hogy hol a hatar. Mi az ami belefer, mi az ami nem. Sok esetben eros a gyanum nekem is, hogy onreklamrol vagy fizetett post-rol van szo. Ahol nem erzem bizonyitottnak, azt meghagyom. Ahol igy erzem, azt meg atpakolom az off-topic szekcioba... :) Ilyen egyszeruen megy ez.
Felesleges hangsulyoznom, hogy a "koz" erdeke, hogy csak ertekes postok maradjanak meg. Nem tudom persze, hogy ez mennyire hatja meg a spammer-eket.

Viszont hamarosan elkeszul egy uj apro "feature" a forumban: lehet majd "dijazni" azokat a postokat, amit tetszik nekunk. Nevezhetjuk "koszonet pontoknak", "szakertoi pontoknak" vagy akarminek. A lenyeg, hogy az is lathato lesz, hogy melyik post-nak van a legtobb koszonetpontja. Igy aki odateved, talan hamarabb szemet szur, hogy melyik segitseg tetszett a legtobb embernek.

Egyebkent a forumozok pedig gyujthetik majd a koszonetpontokat. Vagy szakertoi pontokat.

Sajnos nincsenek ekezetes betuim itt. Sorry. :)

M
mariasam írta: Valamikor régen már jártam erre, pontos idejét nem tudom, nem is érdekes. Ritkán találok ilyen korrekt oldalt, ami ennyire letisztult, átlátható, praktikus és segítőkész információkkal, és a nem regisztráltaknak is gyors megoldást biztosít a gondjaikra. Csak ezért regisztráltam, hogy leírhassam. Így tovább!

A moderátorok nevében is KÖSZÖNÖM.
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
8 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég