Ezermester Fórum

Járművek, gépjárművek szerelésével kapcsolatos kérdések, problémák, tanácsok.
15 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdv.

Vettem egy kapálógépet 4 ütemű,5 lóerős,kb.0,5 liter olajat töltöttem bele.Most azt szeretném tudni,hogy ez elegendő-e és kb,milyen időközönként kell ezt cserélni és hogyan.

Zsófi
Üdv!

Ahol betöltötte, a kocsi motorokhoz hasonlóan van egy nívópálca, az alapján el lehet dönteni, hogy sok vagy kevés. (Feltételezem, hogy használtan, mert új esetén névleges szintig vannak feltöltve ezek a gépek.) Hogy milyen típust írnak elő, azt vagy a gyártó honlapjáról, ha van ilyen, vagy a gépkönyv műszaki adat részében van megadva, egyúttal a szükséges mennyiséggel egyetemben.

Sok sikert!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Üdv!

Általában kétféle módszer van a motorolajszint ellenőrzésére: a nívópálca, ahol a min és max értékek vannak feltüntetve, a másik ahol nincs nívópálca, ott a beöntőnél van egy jelzés, vagy perem, ameddig az olajat kell tölteni.
Nagy általánosságban 4-5 dl olaj megy ezekbe a motorokba. Kutaknál, vagy interneten lehet vásárolni 4 ütemű motorolajat, lehetőleg fél, vagy teljes szintetikus olajat vásárolj, jobb a léghűtéses motornak.

Minden évben illik cserélni a kerti gépekben az olajat, lehetőleg a tavaszi munkák megkezdése előtt.
Üdv!

Köszönöm az eddigi válaszokat még azt szeretném megkérdezni,hogy kell olajat cserélni,mert arra még nem jöttem rá.

Zsófi
Üdv!

A legrosszabb esetre felvérteződve arra kell felkészülni lelkileg, hogy ott lehet leereszteni, ahol feltöltés is megvalósult. Ilyenkor bizony az egész gépet lehet a feje tetejére állítani. Nem tudom, hol olvastam, direkt volt ilyen fűnyíró, ami hasonlóan járt el.
De ha van gépkönyv, az általában taglalja, mi a kapálógép típusa?
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Üdv!
Kapagépnél nehéz az olaj kiöntése fejreállítással. :? Ezeknél általában van leeresztőcsavar, de ahhoz a gépet le kell szerelni a hajtásról. Viszont lehet kapni olajleszívó szettet, amivel döntögetés vagy szerelés nélkül is el lehet távolítani a használt olajat.

http://bolthely.hu/szerszampiac/id/154250_NEO_olajleszivo_11-510_500ml
http://www.szerszamkell.hu/einhell_uzemanyag_es_olajleszivo_pumpa_16l_4038
http://www.megatool.hu/hecht_olajleszivo_hecht_5_16061?utm_source=argep&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link
Üdv!

A kapálógép típusa VEGA MULTI 36-60.Ha olajleszívót használok,akkor azzal csak simán ki kell szívni az olajat ott,ahol beöntöttem az olajat?
Üdv!

Értelemszerűen. De előtte némi járatással célszerű felmelegíteni, úgy könnyebb.
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Üdv!
Igen, a beöntőnyíláson bedugod a leszívó csövét koppanásig, hogy a legaljára leérjen. Érdemes kicsit megdönteni a gépet az egyik oldalára, hogy oda gyűljön az olaj, hogy lehetőleg az összeset ki lehessen szívni.
Én azt mondanám ne indítsd be, mert felkeveri az olajban lévő lerakódásokat és szétveri az olajat mindenfelé, meg kell várni, míg lefolyik minden alulra. Leeresztőcsavaron keresztül üzemmeleg állapotban kellene leengedni, mert akkor a legfolyékonyabb a motorolaj és azonnal ki tud folyni, nem áll meg, hogy lerakodjon a szennyeződés.
Így viszont egyszerűen rakd ki a napra egy órára, hagy melegedjen át a motor álló helyzetben és utána szívd le a fáradt olajat Két emberes munka lesz, az egyik kezeli a szivornyát, a másik a csövet irányítja. Amíg szörcsög, addig van olaj benne.
Köszönöm a válaszokat.
Szia,

Ha majd utánpótlás kéne a gépbe ide térj be, én csak ajánlani tudom.

http://autocentral.hu/kiegeszito_termekek/kenoanyagok
A fórumbejegyzés valószínűleg egy kapában lévő 4 ütemű, 5 lóerős motorról szól, és arról érdeklődik, hogy milyen mennyiségű olajat kell tölteni, és milyen gyakran kell cserélni. A plakát a motor megfelelő karbantartásához kér tanácsot

geometry dash unblocked
15 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég