Ezermester Fórum

Elektronika, számítástechnika, digitális eszközök, tévé, videó, internet
9 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!Vettem egy LG 32LE5300 tip-ú LED LCD TV-t! Ami elméletileg és a gyári papírok szerint is 100hz képfrissítést tud! Azonban ha a műsor nézése közben az info gombot megnyomom a távírányítón, akkor az infó szerint csak 50hz amit jelez! Akkor most mi lehet a helyzet?
Üdv Árpi bácsi!
Sajna nem ismerem ezeket a tv-ket, így a következők jutnak eszembe:
- be van kapcsolva a TrueMotion 100Hz a menüben? (feltéve, hogy ki ill. bekapcsolható)
- az infó a bemenő jelforrást figyeli (TV adás), vagy az aktuális állapotot?
- menj vissza a boltba és ott nézz meg működés közben egy ilyen TV-t. Ha az ottani jól működik, reklamáld meg, vagy hívd ki a szervizt gariban.
venni kelll, egy Samsung Cw29M-166V, 100Hz-es tv.t, CRT.s képcsöveset.oszt jó napot.
Na az tényleg 100Hz.frissitésü, nézheti közelről is, 480i. Felbontású, akár mobiltelo 2mpix,kamerájával fényképezni lehet, a hang is kiválló;minőségű.
Az lcd-k 100ez.alatt, egy nagy kakik.
Hd led Samsung Pana, Sony, 120ez.nél kezdődik, a többi felejtös ám.
üdv. a radios
Hello!
A 100Hz vagy 200Hz vagy néha még magasabb nem átverés. Azt jelenti, hogy a tévé ennyiszer rajzolja ki a képet. Ettől még az adás (PAL formátum) 50 képkocka/mp-cel érkezik. Viszont a 100Hz-es tévéd minden képkockát 2x jelenít meg. Illetve ennél is intelligensebb, mert a páros kirajzolásokat a megelőző és a következő képkocka átlagolásával kiszámolja. Így a mozgások folyamatosabbak, nem szaggatnak. Pl. egy 50Hz-es tévén a teniszlabda szaggat. Egy 100+ Hz-es tévén kisimul.

Üdv,
M
A másik nagy előnye az LCD kijelzőknek, hogy csak azokat a pontokat rajzolja ki 100 Hz-el, amelyek változnak, a statikus (álló kép) kockák egyáltalán nem villognak, vagy változnak, amíg nem mozdul azon a részen a kép. Lehet még nagyon drágák még, de képminőségben messze jobbak a képcsöves tévéknél.
Az LCD monitorok 60 Hz-es képfrissítéssel dolgoznak, mégsem szakadozik a kép gyors mozgásnál sem.
Markov írta: ... Ettől még az adás (PAL formátum) 50 képkocka/mp-cel érkezik. ...

Üdv!

Egész pontosan 50 félkép és 25 egész kép másodpercenként.
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Üdv
Szerintem az igazi átverés az hogy Blue ray lejátszókról vagy media lejátszókról, HD műholdas adásokról olyan demo adás megy az üzletben amiket otthon csak kevesek tudnak megengedni maguknak miközben még mindig a nagy többség analóg adásokat néz vagy esetleg digitv és más szolgáltatók alap csomagjait nézi. Sajnos sosem kérdezik meg a használt műsorforrást az eladók vásárláskor ezért nekünk kell okosnak lenni és szólni hogy ne a kiváló minőségű demo adásokkal akarja bemutatni a készüléket hanem azt a forrást jelenítse meg először amit a vevő otthon használ, vagy használni fog rövid időn belül. Sok és hatalmas csalódástól lehet így megvédeni magunkat, mert bizony az "igazság pillanata" komoly meglepetéssel szolgálhat de még a vásárlás előtt. Hozzá nem értőknek tanácsos olyan barát rokon igénybe vétele aki járatos ezen technikák használatában ha egészen megalapozott döntést akarnak hozni, hiszen ha mellé nyúlunk azt nézhetjük pár évig és bizony bosszantó lehet minden nap látni a hibás döntésünk eredményét.
plaszlo, szerintem te a HD felbontású led/display képernyős tv.kre gondoltál.
Én úgy látom az lcd.sek nagyon gyengék kontrasztban és fényerőben, 250cd/m. a nézési szög meg csak 60-80fok.
Ezt egy régi crt,s Samsung de egy 15éves Sony trinitron is lepipálja, elhiheted.
Tv szerelőként elég sokat javítottam, egyébként a 72cm.es Grundig, +Samsung 100Hz, sokkal szebb erősebb képet ad, az lcd-t pedig alig látni ha besüt a nap a szobába, a pixelesedés viszont rendesen kijön rajta, főleg diginél, lásd tescos lcd tv.k,40-50ezerért.
Egyébként nem véletlenül dicsérik a régebbi crt.s, hagyományos képcsöves,technológiát az index fórumokon sem, olcsóbb a javítás, remegésmentes kontrasztos kép.
Akár 180fokos szögből, oldalról is, nézhető tökéletes színek világos szobában, messziről is.
Egy monitort nem kell a tv-hez hasonlítani, a kettő nem ugyanaz.
az infó a bemenő jelforrást figyeli (TV adás), vagy az aktuális állapotot??????== http://www.chess-rivals.com/ ==
NOOR
9 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 36 vendég