Ezermester Fórum

Elektronika, számítástechnika, digitális eszközök, tévé, videó, internet
19 hozzászólás Oldal: 2 / 2
Üdv
A kép alapján ilyesmi lesz :
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=612853
A szétszedést nem javaslom, legfeljebb annak aki műszerezettséggel és jártassággal és eszközökkel is rendelkezik (tehát nem kell kérdeznie milyen alkatrészt cseréljen) Ha valóban nem lehet beállítani másik típust márkát kell választani, de megeshet hogy "kilát" az ablakon és az a baja, de arra sem vennék mérget hogy jó felé csavargattad a beállító gombokat. Ha a megvilágítás erősség állítását mindkét szélső helyzetben próbáltad és sehol sem jó akkor még mindig lehet az hogy elektromos zavar vagy feszültség ingadozás hozza működésbe mert érzékeny rá a konstrukció. Tehát másik gyártó és típus mint ahogy fent is írtam, lehetőleg olyan ahol az időn a megvilágítás erősségen kívül a mozgásra reagálás érzékenységé is lehet állítani. Ha a tiéd is 3 paraméter állítós lenne akkor az érzékenységet csökkentsd.
Igen, így van. Ez a típus, PIR mozgásérzékelős.
Sajnos ebben a változatban csak 2 potméteres van. Egy idő állító illetve a LUX azaz a fényerősség.
Próbáltam minden felé állítani, de sehogy nem volt jó.
Próbáltam más márkát ami nem beépíthető, de ugyan az a jelenség.
Világos nappal teljesen a hold szinbolumra van állítva és úgy is kapcsol mozgásra.
Ha extrakén világítom elemlámpával, úgy sincs semmi változás. Próbáltam hőmérséklet különbséget is létrehozni, de semmi.
Ugyan úgy kapcsol világos nappal a mozgásra.
Mivel nekem az álmennyezeten ki van már ennek fúrva a helye, sanos nem tudok más féle mozgásérzékelős kapcsoló alkalmazni.
Áram ingadozásról se tudok.
Egyszerűen nem értem mi lehet a gond.
Próbáld meg fekete szig-szalag csíkokkal kitakarni azt a részt ami az ablak felé (vagy a vélhető zavar irányába) esik. Ha működne a kitakarásos megoldás akkor szétkapod és a búrán belül nem is fog látszani a kitakarás.
Nekem sajnos nem az a baj hogy nem kapcsol, hanem túl érzékenyen kapcsol.
Vagyis ha nem kap pl 100% os napsütést, úgy hogy a potméter a hold szinbolumra van tekerve(vagyis csak sötétben kellene működnie) egy ici picit gyengébb fénynél már kapcsol.
19 hozzászólás Oldal: 2 / 2

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 8 vendég