Ezermester Fórum

Elektronika, számítástechnika, digitális eszközök, tévé, videó, internet
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Jó estét, ezermesterek!

Érdekelődnék, véleményt kérnék, hogy érdemes-e beruházni egy egyszerű okos autóakku töltőbe. pl Tesco bottari okos töltő ára kb:
8000 e Ft. Felismerés funkciő, Ford. polaritás véd. Csepp töltés. Vagy valami hasonló 12.000 Ft alatti márkába. Van akkuttöltőm 5 éves hagyományos alap autósbolti, ledek vannak rajta semmi egyéb, azt írják, hogy ezek az új töltők feljavitják az akkukat. Sáv-víz egyensúly. Bár 12.000 e Ft körül új akkut is lehet venni. Nem akarok kérdésemmel, senkit zavarni, csak elgondolkodtam, hogy megérné - e. Elég sokan vesznek ilyen töltőket. Válaszukat, hozzászőlásukat, köszönöm. Zsolt További, jó barkácsolást kivánok
Üdv!

Nem igazán az én szakterületem, leginkább a kémia, ezért érdemes a neten utána olvasni, ez pedig a szulfátosodás. ill. meggondolandó, mivel az akkumulátort maga az autó töltőrendszere tölti menet közben, és nem az intelligens töltő, persze ez ma már hasonlóan megy az autóban is.
Millió+1 fajta kivitelű és kialakítású akkumulátor van forgalomban, "zselés", kalciumos, stb, ez megérne egy misét. Végtére is elég összetett vegyi folyamat zajlik az aksiban, sokszoros töltés-kisütés ciklus után áll be ez az ún. másodlagos szulfásodás, melynek során elveszti az akkumulátor tároló kapacitását.
Csodák pedig nincsenek, leszámítva a Bibliát, főként így karácsony táján. Azt elképzelhetőnek tartom, hogy egy hosszabb tárolási folyamat után ld. téli leállás, vagy más okból történő töltés miatt hasznos lehet egy ilyen ún. okos töltő használata, összehasonlítva egy hagyományos analóg verzióval összehasonlítva, hiszen az ideális töltési ciklust bizonnyal egy ilyen jobban tudja teljesíteni, pusztán azt kell meggondolni, mennyit és mire akarjuk használni, mert inverteres, 200 eFt hegesztővel is lehet remekül hegeszteni, meg a hagyományos trafóssal is, de nem mindegy, ki, és hányszor csinálja.
Hát ennek megfelelően érdemes végig gondolni a beszerzését, mert ha csak a polcon fog porosodni...

Kellemes Ünnepeket!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Üdv!

Csodák nincsenek, de ezek az olcsó "okos" töltők valamire mégis jók. Az olcsóbb verzióknak kevesebb funkciója van, mint egy CTEk töltőnek. Viszont az alap védelmi dolgok jól jönnek és a csepptöltés funkció is jól jön. Rajta lehet hagyni az akkun a töltőt, állandó töltöttségi szinten tartja, nem károsítja az akkut. A töltés folyamatát mikroprocesszor vezérli, amit az akku állapotához és töltöttségi szintjéhez állít be, így kíméletesebb, mint egy sima töltő. A regenerációs programjában már kissé kételkedem, bár még nem volt rá szükségem, így konkrét véleményt ne tudok mondani.
Nekem Aldi-s töltőm van, le volt értékelve, annyit megért, hogy nem kell figyelni rá. :wink: A Lidl-ben volt egy nagyobb kaacitású töltő 13e Ft. környékén, nagyon szemeztem vele, de minek egy x+1-ik töltő??? :D :D
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 30 vendég

cron