Ezermester Fórum

Elektronika, számítástechnika, digitális eszközök, tévé, videó, internet
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdv!

Szükségem lenne egy kis segítségre.
Van egy Grundig 40 VLE 6120 BF TV.
A hibajelenség: bekapcsolom a tv-t 1-2 másodpercre bevillan a kép középen egy sávban és kikapcsol. Szétszedtem és láthatóan volt egy-két hibás kondi, amit kis is csereltéltem, de nem szüntette meg a hibát. Továbbra is táp panel cserére gondolok csak szeretnék biztosra menni mielőtt megrendelném. Volt valakinek hasonló problémája, mik a tapasztalatok?? :o
Üdv!

Nem biztos, hogy a táppanel csere megszünteti az okot.
Ezt okozhatja is külső körben lévő zárlat is. Ha van készenlét, akkor az arról működő áramkörökben feltehetően nincs zárlat. Okozhatja, hogy amikor áttér üzemre, akkor valamely elmenő körben nagy a terhelés, ekkor húz át, vagy zár rövidre vmilyen kondenzátor, ami műszerrel ellenőrizve megfelelő. Ne feledjük, a műszer pár voltos mérőfeszültsége nem képes nagyobb feszültségen létrejövő pl. zárlatos kondenzátor felellésére, de amelyik púpos, az több, mint gyanús.

Érdemes szétnézni főként orosz oldalakon, ahol esetleg a TV kapcsolási rajza is fellelhető. Ez már jó kiindulási alap. Régi TV-nél a varázsige a sorkimenő volt, ennél azért kicsit másról van.
Lehetne tippelgetni, szerintem az leginkább az orosz rulettre hasonlítana, vagy bejön, vagy nem. Ilyet meg nem szeretnék. Esetleg egy jó referenciákkal rendelkező szakszervíz segíthet, de az is elképzelhető, hogy a végén érdemes lenne egy másikat venni, jelenkorunk legalább is erre hajaz.
Sok sikert a javításhoz!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 5 vendég