Ezermester Fórum

Elektronika, számítástechnika, digitális eszközök, tévé, videó, internet
9 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Szép estét!
2.-án vettem egy beltéri egységet és egy antennát a Média Markt-ban. Egyszerű volt összerakni, felszerelni. gyakorlatilag magától feláll a rendszer, nem kellett hangolnom sem, bejött az elérhető 7 csatorna. 2 napja viszont egyszerűen eltünt a tv2, rtl klub, m2. Mi lehet az oka és mi a megoldás a visszaállításra?
Köszönöm a választ! Ilona
Üdv
Tudni kéne ez hol vagy mert időnként vannak adó karbantartások és lehet hogy épp az miatt nincs adás abban a körzetben ahol laksz. Ha szerencsés vagy akkor több adóról is fogható a műsor, ilyenkor a másik adóra kell irányítani az antennát és újra lekeresni a csatornákat. De megeshet hogy a jelenlegi helyzetében is csak törölni és újra le kellene keresni a csatornákat. Olyan is lehet hogy több adótoronyról is leprogramozta magát és te azt a RTL -t akarod nézni amelyiknél most nagyon gyenge a jel. Ez látható a csatorna listában mert ilyenkor több ugyanolyan tv adód is van. Viszont azt tapasztaltam én is hogy az említett adókat kisebb teljesítménnyel sugározza egyik másik torony és valami ok miatt már kevés a jelerősség ami mondjuk pár napja jobb vételei körülmények közt még elég volt. Itt pl a Kabhegyi torony itt is van amit 100 Kw al "tolnak" meg van amit csak 83 Kw -al .
http://www.fmdx.hu/transmitters-hng-kabhegy.htm
Javaslom keresd azt a tornyot amelyikről a legerősebb a jel nálad, fordítsd annak az irányába az antennád és programozd újra a beltéridet.
itt pedig a többi torony :
http://www.frekvencia.hu/dvb-t-hng.htm
Köszi Lalibatyó!
Holnap akkor ügyeskedni fogok. :) Kecskeméttől nem messze, egy tanyán lakom.
Üdv: Ilona
Üdv!

Csak annyiban egészíteném ki lalibátyó megjegyzését, hogy ellentétben az analóg sugárzással, itt nem a jel erőssége, hanem annak minősége számít. Lehet a jelerősség kisebb, ha a minőség jobb. Ha ez nem ér el egy bizonyos szintet, akkor nem jelenik meg a kép, vagy adott esetben szaggatva hallható a hang. Azt el kell fogadni, hogy eltérő időjárási körülmények között más a jel terjedése, a digitális átvitel miatt ennek nem lesz hatása a kép minőségére.
Személyes példámból kiindulva, az átállás során, amíg volt analóg adás az én dekóderem is csinált furcsa dolgokat, miközben az analóg adás borotva éles képet adott. El kellett "rontani" a bejövő jelet, hogy a digitális vétel tökéletes legyen, viszont az analóg minősége leromlott, viszont azóta megfelelő.
Célszerű lenne beállítani egy működő adóra, és a képernyőn a dekóder menüjében - általában az info vagy ehhez hasonló - megjeleníteni az adott csatorna jelszint és minőség -általában level és quality - értékeket. Ekkor addig úgy kellene forgatni az antennát, hogy a quality értéke minél magasabb legyen. Vigyázat, ez nem olyan gyors, mint elvárnák, pár másodperc késlekedés van a forgatás és a kijelzés között. Az antenna viszont továbbra is maradhat abban az irányban, ami az adott területen addig legjobban fogható volt, ezen a kisebb teljesítmények nem változtattak.
A lista alapján a 36-os csatornán a kecskeméti víztorony irányát belőve + alföldi sík viszonyok mellett megfelelő biztonsággal lehetne venni az ingyenes csatornákat.
Sok sikert az ügyeskedéshez!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Itt kapsz segítséget hogy milyen antenna kell ( kültéri beltéri) és hogy a lakcímedről milyen irányokba vannak adók amikkel érdemes foglalkoznod, és nyilak is jelzik milyen irányba vannak a megadott helyszíntől. (katt a nyílra a térképen)
http://mindigtv.hu/lefedettseg

De ha közel vagy Kecskeméthez akkor szerintem is az a jó neked amit fent írt jmedvegy. Ha valami zavar reflexió stb miatt mégsem akkor próbáld azokat amiket ad a térkép.
Minél többet tanulmányozom az általatok írottakat, annál nagyobb meggyőződésem, hogy jobb lesz hozzáértőt hívnom, a leírtak alapján mégis nagy falat ez nekem :oops: .
Hello
Miért lenne az ? Ha megmondod milyen antennát vettél és hogy hol szeretnéd használni ( térképen bejelölöd elküldöd nekem privát ha nem akarod hogy a fél világ megtudja ) megmondom merre állítsd be. A beltérin pedig elég egy "reset" azaz visszaállítás gyári értékekre. Ha egyszer sikerül összeraknod másodszor is fog :)
-és milyen büszke leszel majd magadra !
Fizetni a beállításért akkor is ráérsz ha végképp sikertelen az akciód és amúgy is hétvége tehát 2 napod is van próbálkozni :)
Akárki is vagy, imádlak a hozzám való jóindulatodért! :wink: Hogy tudok privátban írni?
Irtam neked, de ha nagyon elakadnál akkor: lalibatyo@freemail.hu
9 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég