Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
8 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!

Lenne egy olyan problémám, hogy a kandalló ajtajának üvege a begyújtás után néhány órával elkezd koszolódni, de nem csak korom, hanem ilyen kátrányszerű ragacsos anyag vastagon rárakódik. A tisztítása nagyon nehéz, próbáltam már többféle módszert, (hamu, hideg zsíroldó, kandallóüveg tisztító folyadékok) de semmi hatás.
Tudja valaki, hogy mi lehet ennek az oka vagy, hogy mivel lehet ezt letisztítani az üvegről?
Szia!
Vagy vizes a fa amivel tüzelsz, vagy nem elég intenzíven tüzelsz. Normál üzemben nem kátrányosodik az ablak. Kémény huzata rendben?
Csak száraz tölgyfát rakok rá és ha kinyitom a huzatszabályzót ég, mint a "pokol". Természetesen időnként lezárom, de nem teljesen!
Nekem addig volt ilyen jellegű problémám, míg nem sikerült a 4 huzatszabályzót megfelelően beállítani. Sok próbálgatással, ide-oda tologatással sikerült elérnem, hogy a huzat megfelelő legyen, így már nem kormozódik.
Egyébiránt mosogatószeres vízzel szoktam letakarítani a kormot róla régebben.
Viktor,
ezzel a "pokol tüzével" óvatosan le lehet égetni az üvegről a kormot, akkor könnyebb a maradékát eltávolítani. Egyébként marad a huzatszabályzókkal való beállítás, amit AndrewBlase javasolt.
a kormos üveget a leggazdaságosabban és szerintem a legegyszerűbben az égéstérben visszamaradt hamuval lehet letisztítani, mégpedig úgy, hogy egy darab konyhai papírtörlőt benedvesítünk, majd azt bemártogatjuk a hamuba és ezzel letöröljük. a kátrányosodás az egy más "problémára" utal
Üdv
siporisz írta: a kátrányosodás az egy más "problémára" utal


Mégpedig?
Az ügy egyszerűen megoldható!
15 percig ecetes vízben áztatott kb. 0,25-0,5 kg baltával erőteljesen kell nagyjából 90 fokban közepes ütéseket mérni az üvegre.
Ha nem tisztul, az ütések erejét fokozni kell ütésenként 15-20%-al.
Rövid időn belül garantáltan át lehet látni a kandalló ajtaján.
Garantált siker!
Ez volt a humor része, de én - mivel nem csak korom, hanem kátrány is van rajta, csak oldószerrel (én lakbenzinnel), vagy brigéciollal (vízzel lemosható utánna) szoktam.
8 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 6 vendég