Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
12 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok !

Van nekem egy Whirlpool / FL 243-500 as mosógépem ! Elöltöltős .
Nem tudom kivenni a szűrőt ,ha meg sikerül akkor nem tudom úgy visszatenni ,hogy ne folyjon ki a víz.
Már régi darab ,de ez az egyetlen problémám vele. Volt már ilyen és akkor szerelőt hívtam ,de már röhejes,hogy minden szűrő tisztításnál fizetnem kell ! Ha valaki tud valami trükköt kérem segítsen !
Ja és az a csavaró bizgentyű a kezembe maradt a szűrő meg bent ! :oops:
Nekem is pont ilyen mosógépem van. Ha előlről nézem a gépet, akkor bal oldalon lent van egy kis ajtó, amit ha lehajtok, hozzáférek a szűrő kis fekete kör alakú ajtajához. Megpróbáltam letekerni, nekem is a kezemben maradt az a kör alakú műanyag, amin kis kapaszkodó pöttyök vannak és elvileg a szűrő kicsavarását teszi lehetővé.
Nem működött a szivattyúzás, emiatt a centrifugálás sem ment. A szűrőtisztítás után működik a mosógép.
Először levettem a felső részét a mosógép háznak, meg a hátlapját, de fölösleges volt, nem fértem hozzá a szűrőhöz. A szűrő és a szivattyú egybe van építve, szemből nézve a bal alsó sarokban van.
Elkezdtem feszegetni csavarhúzóval a szűrő ajtaját - bár ne tettem volna, azóta ereszt - de meg sem moccant.

Szűrő tisztítás lépései:
Eszközök: kombinált fogó vagy csőkulcs; csavarhúzó csillag és egyenes; háztartási sósav; gumikesztyű
0 lépés: húzd ki az elektromos betápot! Engedd le a vizet: fogj egy lavort és a mosógép kinyomó csövét húzd ki a falból, tedd a lavorba - így lefolyik a víz: könnyebb emelgetni, billegtetni ha kevesebb víz van benne.
1. állj szembe a mosógéppel és szedd le az alján lévő kb. 10 cm magas műanyag csíkott. Pattintós, talán érdemes jobb oldalról elindulni.
2. Bal oldalon van a szűrő: csavarozd ki azt a három csavart, ami a szűrőt tartja; Ezután told be a mosógép házba a szűrőt - kis kampók rögzítik, fordításra kiakadnak.
3. billentds meg a mosógépet kb. 45 fokban hátrafelé, támaszkodjon a falhoz. Inkább a fal felé billenjen túl, nehogy rád essen. Vagy ha van elég hely és bírod a kilókat, akkor fektesd a hátára.
4. alulról nyúlj be és húzd ki a szivattyú egységet, amin a szűrő is rajta van. Lehet hogy nehezen jön ki, a csövek is fogják meg kevés is a hely, de pár perces próbálkozás után kijön az alján. Kb. 10 centire tud kilógni a házból. Van rajta két kábel, arra nagyon vigyázz, sajnos a betáp víz leszorító kampó útban van, könnyen letépheted a vezetékeket ha nem vigyázol.
5. vedd le a csöveket. Ha kijött a szűrő a szivattyúval, akkor láthatod van egy nagyobb és egy kisebb átmérőjű cső, mindkettőn leszorító gyűrűvel. A leszorító gyűrűket kombinát fogóval össze tudod nyomni, odébb tenni, így mindkét cső lehúzható. Az elektromos kábeleket is lehúzhatod, nem tudom van e jelentőssége melyik szín hová megy, érdemes lerajzolni vagy felírni. Kábelsarus megoldás, le lehet húzni. Az enyémet vagy háromszor szedtem szét raktam össze, mindig letörtem a kábelt. A szivattyú aljzatába van bedugva egy vas darab, amire a sarus kábel rá van dugva. Nem gond ha szétjön, vissza lehet dugni jó erősen.
6. takarítás. A csöveken át belátsz: tele van vízköves trutymóval. Csavarhúzóval piszkáld ki a nagyját, aztán önts bele némi háztartási sósavat: ez lebontja a vízkövet és habot csinál. Ezzel a módszerrel takarítsd ki a szűrőt. Kaparás a csavarhúzóval, kiborítás, sósavas oldás - hagyjál neki 10 percet hagy egye - majd vizes öblítés. Majd kaparás, stb.
7. Összeszerelés. Pakold vissza a csöveket: tedd a gyűrűt a csőre,majd húzd rá a csövet a szivattyúházra. Aztán a kombinált fogóval szorítsd össze és húzd a leszorító gyűrűt a helyére. Majd nagyon óvatosan rakd vissza a szűrős szivattyút a helyére: csak az elektromos kábelre kell vigyázni, de arra nagyon : ne mozduljanak el, maradjanak a helyükön, miközben a keskeny helyen visszabűvészkeded a szűrőt. Csavarozás, próba. Ha E programban működik a szivattyú, akkor fellélegezhetsz, ellenkező esetben a kábelek kicsúszhattak.
Sziasztok
Van egy kis gondom a mosógépemmel a mosógép típusa: Samsung WF-F862
A szivattyú csak a 3/4-ét üríti ki a mosógépnek, de azt is lassan! a szűrői kitisztítása után is ki írja a hibaüzenetet: 5E!
Kérdés: - lehet-e olyan hiba hogy esetleg a szivattyú tengelyére felcsavarodott hajszál vagy egyéb más?
-Ez miatt okozhat -e ilyen hibát?
-Lehet-e házilag tisztítani?
(vagy ez öntvénybe van és szét se lehet szedni.)
Kérdésemre választ előre is köszönöm! ha lehet az e-mail címemre válaszolni : nagyviktor80@gmail.com
Köszönöm!!!
Üdv
Ha fali lefolyó csatlakozóba ürít akkor lehet az is eldugulva akár. Próbáld a fürdőkádba rakni a csövet hátha megjavul. Ha nem akkor műtét. Ilyen gépet nem szereltem de nem hinném hogy nagy mutatvány a szivattyúját kiszedni ellenőrizni cserélni vagy javítani.
Néha az is előfordul, hogy egy hajcsatt, vagy valami hosszabb vékony tárgy (zsebből kiesve, gyerek beleejti a gépbe) átjut a mosódobon és a szűrőn is, és a szivattyúházban megakadva ledarálja a lapátok egy részét (láttam már ilyet). Ekkor is csökken a vízszállítás. Próbáld ki Lalibátyó tanácsát először. Tényleg nem kell hozzá nagydoktori a szétszedéséhez. Kérdés kapsz-e alkatrészt hozzá valahol, vagy csak komplett szivattyút. Ma már nem divat a javítás, csak a csere.
Sziasztok
Sikerült szétszedni a mosógép szivattyút de semmi elváltozást nem látok rajta az electonikus hibát így nem látom,de attól lehet hogy van!? maga a szivattyú motorhoz, lapáthoz, tengelyhez nem tud hajszál,egyéb más sem mert ez egy műanyag házba van! lehet hogy a motornak annyi? és lehet e hozzá alkatrészt kapni? még a típus számát is felírtam a szivattyúnak.... :modell : DC96-01567B na már csak egy ilyet kell szerezni... :) ja és össze is raktam újra maga a mosógép működik, de a szivattyú nem változott! eleinte program hibára is gyanakodtam,de ezt elvetettem mert amikor a szűrőnél lassan le engedtem a vizet bekapcsolt állapotban akkor a program folytatódott. Úgy hogy arra a megállapodásra jutottam hogy a szivattyút le kell cserélni benne sajnos, ha kapok valahol ilyet?!


Jó bütykölgetést! al: zümi80
A műanyag ház egy dolog, de a szűrőn néha érdekes tárgyak tudnak átjutni. Ha nem saját szememmel látom, akkor el sem hiszem. De ha nem a lapát a rossz, akkor még szorulhat a tengely, vagy lehet menetzárlatos a motor tekercselése. A lapátot megforgattad szétszedett állapotban? Ha a siklócsapágy száradt be, akkor némi műszerolajjal még jobb kedvre lehet buzdítani.

Ha ez sem segít, akkor itt megnézheted:
http://www.orczy.com/
Ha nem találsz náluk, írjál nekik, be tudják szerezni.

Itt a géped alkatrészlistája, lehet a gyári számmal könnyebb rendelni:
http://www.rembittex.ru/Samsung_manual/S815J.pdf
Az alkatrészlistában nem az a számon szerepel, mint amit beírtál, az a kábelköteg száma. A szivattyú típusa: SW-70XP.220
Ezt viszont itt megveheted, ha a tied is így néz ki:

http://www.hqelektronika.hu/product.php?pn=w1_dc3130008d

15186HQSM.JPG
15186HQSM.JPG (5.76 KiB) Megtekintve 18264 alkalommal.


http://bolthely.hu/elektroweb/id/03252_SW-70XP_Mosogatogep_URITOSZIVATTYU__lugszivattyu__DC3130008D_Samsung_ew03252

03252.jpg
03252.jpg (39.24 KiB) Megtekintve 18277 alkalommal.
Hello mindenkinek!
kellene kis segítség:Hajdu
energolux thermal Komfort 770 hez keresnék kapcolási rajzot,tud valaki segíteni? :oops:
Üdv!

Privátban küldj e-mail címet, ide nem tudom beszúrni, mert levágja a kép végét.
Sziasztok!
Felültöltős mosógépem van. Szívesen venném, ha valakinek volna ötlete, hogyan lehet maximálisan kitakarítani a
mosószer adagolóját. Már próbálkoztam kifőzéssel, áztatással ecetben, szódabikarbóna, ecetsav stb.
Előre is köszönöm.
Erre én is kíváncsi lennék... :wink:
Próbáltam én is, csak részlegesen tudtam kimosni áztatással, majd kint az udvaron slaggal a szórófejet vékony (de erős) sugárra állítva.

Mit mondana a gyártó: vegyél újat, korszerűt! Amire az is elkoszolódik, lesz megint új típus. :wink: :lol:
12 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég