Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
10 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok !
A porszívóm az utóbbi időben nagyon hangossá vált. Erősebb motorzaj + éles sivító hang. Mi lehet az oka?
Üdv!

Sok összetevős a problémád, érzésem szerint.

Ha a zajhoz némi "amperszag" is társul, érzel a porszívó környezetében működés során, akkor nagy valószínűséggel megszakadt, vagy zárlatos egy forgórész tekercsrész, és az egyenlőtlen járásból nőtt meg a zaja a gépnek.

Lehetséges, hogy a motortengelyeken lévő valamelyik - mellső vagy hátsó csapágy - esetleg a belekerült portól elkopott, már nem nem ott fut a belső golyósor, ahol gyárilag illene neki, így kissé megszorult-meglazul a tengely, és hasonlóan pl. egy kerékpárhoz, a csapágygolyók recsegnek benne, ami éles zajként jelentkezik.

Elképzelhető, hogy a porzsák felőli oldalon lévő szűrőbetét eltömődött, vagy véletlenül nagyobb kosz darab került oda, ami lefolytja a motort, ami szintén okozhat ilyen jellegű hibajelenséget.

Minden egyes probléma más megoldást kíván. Javallom, nézd át a motort és környezetét, alaposan fúvasd ki levegővel, vagy takarísd ki egy sűrűszőrű ecsettel, ellenőrizd a csapágyakat kézzel átforgatva, cseppentsd pár csepp olajat a tengelyek csapágyaiba.
Ha úgy gondolod, bonyolultabb a szétszedés, inkább állj meg, és kérd szakember segítségét.

Remélem tudtam némileg segíteni.

További szép napot!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Olyan kérdésem lenne, hogy a porszívónk szűrőjét kimostuk és utána véletlenül tudom hülyén hangzik elfelejetettük visszatenni a szűrőt és úgy porszívoztunk... a porszívó most nem szív semmit... dobhatom a kukába a porszívót vagy lehet még vmit kezdeni vele?

A választ előre is köszi
Üdv.
Megy a motor és úgy nem szív semmit, vagy már el sem indul?
Plaszlo írta: Üdv.
Megy a motor és úgy nem szív semmit, vagy már el sem indul?


A motor az megy csak hangosabb illetve nem szív
Plaszlo írta: Üdv.
Megy a motor és úgy nem szív semmit, vagy már el sem indul?


A motor az megy csak hangosabb illetve nem szív
Ugyan nem tudom milyen porszívóról van szó, de szokott lenni a porzsák és a motor között még egy szivacs szűrő, a kifújóoldalon meg papír HEPA szűrő. Ezeket nézd meg, valószínűleg a motor és porzsák közötti szűrő fogta fel a por nagy részét - eltömítve ezzel - és a HEPA szűrő a maradékot. Ezeket tisztítsd vagy cseréld ki. A papír porzsákos csomagban szokott lenni ezekből.
Plaszlo írta: Ugyan nem tudom milyen porszívóról van szó, de szokott lenni a porzsák és a motor között még egy szivacs szűrő, a kifújóoldalon meg papír HEPA szűrő. Ezeket nézd meg, valószínűleg a motor és porzsák közötti szűrő fogta fel a por nagy részét - eltömítve ezzel - és a HEPA szűrő a maradékot. Ezeket tisztítsd vagy cseréld ki. A papír porzsákos csomagban szokott lenni ezekből.Ez porzsák nélküli porszívó és ha kitakarítjuk a portól és még akkor sem akar szívni akkor vehetek másikat ?:(
Üdv
Van abban egy szelep valahol ( a fedelében annak a pohárnak amiben gyűlik a poor ) és az zárt le. Azt kellene megnézned. Ez egy légáramlás korlátozó szelep. Lehet beszorult csak.
Ha a motor hangos a szokottnál hangosabb az már nem jó jel, én biztos cserélném a szűrőt is, itt kapsz hozzá: https://www.zsakos.hu/
10 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 27 vendég