Szerző:
jmedvegy » csüt. máj. 13, 2010 9:12 pm
Üdv!
Ez az ezermesterek fóruma, a varázslóké 2 topikkal arrébb van...
De félretéve a tréfát...
Nem tudom, segít-e, bár mosógépekben nem vagyok otthon, de a mosószernek és egyebek bejuttatását gyakorlatilag elektromos szelepekkel oldja meg a gép, a hálózati víz nyomásának segítségével. Ha ebbe az elektromos szelepbe valamilyen szennyeződés kerül, akkor elképzelhető, hogy nem zár rendesen, és véletlenszerűen félig meddig nyitva marad, de ugyanígy okozhatja a programkapcsoló automatika esetleges belső átvezetése is, ami nem kívánt időben működteti a kört. Sajnos ezek egyike sem ezermester által megoldható, mivel jobbára ezeket egyszer használatos kivitelben készülnek, az első szétszedés egyben a szerkezet végleges megsemmisülését eredményezi.
A gép mellől ülve sem tudnék tanácsot adni, ez igazán ott mellette állva határolható be. Elképzelhető akár egy bizonytalan kontaktus is, és akkor a fenti fejtegetés dobható a kútba.
Nem tudom elöl töltős vagy éppen felül töltős a gép, de javasolnám, hogy amíg nem oldódik meg, és nem találsz egy jobb szerelőt, az öblítő program elejére menj vissza a géphez, és jobb híján magad öntsd be azt. Jó szakembert találni valóban nehéz, kevés olyan szakma van, ami nem hígult fel a "mindenhezértők" nyomán, de a baráti körben, ismerősök között próbálj utána nyomozni egy megbízhatónak. Valahol olvastam, hogy a jó munka ritkán olcsó, de a rossz megfizethetetlen.
További szép napot!