Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
8 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Segítséget szeretnék kérni egy cserépkályha ügyben,amivel annyi a bajom hogy ha rakni akarok rá nagyon füstöl.Jól ég de ha nyitom az ajtot ontja a füstöt.Már kitisztitottam a létező összes járatot,de mégi füstöl.Ha valaki tudna rá megoldást az kérem írjon!!!! Előre is köszönöm
Hasonló problémánk volt nekünk is: a cserépkályha füstölt kifelé. Elsősorban a begyújtás volt nagyon nehéz és kínkeserves. Aztán amikor felmelegedett a kémény, onnantól jobban szívott. Ilyesmivel magyarázták. Akkor már nem füstölt kifelé se nyitott se zárt ajtóval. Másnap, és a továbbiakban már könnyebben ment a begyújtás, mivel a kémény nem hűlt le teljesen.
a cserépkályha begyújtása előtt érdemes hirtelen és nagy lánggal égő papírral felmelegíteni a kéményben a levegőt, így már jól fog húzni, amikor a fával begyújtasz, ami eléggé füstölhet az elején.
Lehetséges, hogy a kéményed alacsony, vagy tisztítani kellene. Ezt ellenőrizted? Berkes-Szabó Tamás, 06 20 990 80 21 http://www.otthonmelege.hu
[url]http://www.otthonmelege.hu[url]
Sziasztok

Figyelmetekbe ajánlom teljesen megújult honlapomat: Cserépkályha, kemence, kandalló, kerti konyha http://www.otthonmelege.hu Rengeteg információ cserépkályháról főleg, de azért akad egyéb is. Ezt is én csináltam, mint az előzőt, bár ebben már segítettek profik is, sok jó tanáccsal például. Jobb mint a korábbi, bár csiszolom még. Valószínűleg ez is olyan lesz, mint a házépítés: abbahagyni lehet csak - befejezni nem :)
[url]http://www.otthonmelege.hu[url]
Sziasztok!

Ha jól értem a kérdezőt,akkor neki a már égő tűzre való rárakás közben van problémája.
Égő tűznél az ajtó kinyitása és fa berakása következtében kiszivárgó füst egy gyakori probléma, sőt valamennyire természetes is az áramlások megváltozása miatt. Ezt a hatást a tűztér ajtó fölötti részébe épített terelővel szokták a cserépkályha építők csökkenteni. A legjobb egyébként az ha hagyjuk leégni a szakszerűen megrakott cserépkályhát majd lezárjuk és hagyjuk, hogy ontsa a meleget magából.

KoroknaS,
cserépkályha építő
A cserépkályha belső játratai nem hozzáférhetők, és el tudnak piszkolódni. Állítólag időnként át kellene rakni. Mikor készült a füstölő példány?
Még lehet egy egyszerű dolog: nincs véletlenül egy csappantyú a kémény csatlakozásnál? Azt ki kellene nyitni (ezt már biztos megnézte).

Üdv
Szia!

Úgy tűnik, a kérdezőnek gondot okoz hozzátenni a már felszálló lángokhoz, ha van jogom.
Ha kinyitja az ajtót és fát tesz a tűzbe, akkor néha füst szivároghat ki, ami az áramlás eltolódása miatt gyakori probléma. A cserépkályhák gyártói általában terelőt építenek be a tűztér ajtaja feletti részbe, hogy csökkentsék ezt a hatást. A szakszerűen megrakott cserépkályhát jobb egyébként, ha hagyjuk leégni, lekapcsoljuk, és hagyjuk, hogy a hő eltávozzon.

S Korokna, io games
8 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 21 vendég