Kilyukadt az automata mosógép dobja,lehet-e javítani?
Köszi,ha válaszol Valaki!
Köszi,ha válaszol Valaki!
SAIKON írta: Kedves Ezermesterek!
Nagy mosógépgondjaim vannak:(
1. Elromlott az előltöltős mosógépünk Fagor Fe 2013. Leszakadt a dobja. Vettem bele rugót, mer az tört el, elvileg gyári, de nekem vékonyabbnak tűnik. Centrifugaprogramon próbáltam, ott jól ment, de amikor tele/félig töltöttük ruhával, nem indult el a dob:( Ez 11 éves, már új korában elsétállt a helyéről, felverte a járólapot, most is. Lehet ezt már nem is erőltetem. Mi mehetett még tönkre benne, esetleg a motortengely elhajolhat?
2. Helyette gondoltam egy kiselejtezettet beállítok Zanussi TL 803 V, ami kb. 1 éve áll, már nem emlékszem miért selejteztük ki, (szárazon mosott, szerelő kondit cserélt benne) és az első mosásnál voltak problémák, talán nem forgatta a dobot ezért kitettem a szabadba (most már értem mért nem forgatta -az ékszíj miatt).
Most hogy ki akartam próbálni kilógott belőle az ékszíj, rá volt égve a motor tengelyére. Tettem rá újat, most pedig átfolyik rajta a víz. Ha bekapcsolom bármelyik programon, elkezdi engedni a vizet és egyből folyik is ki a kifolyócsövén. Ez mágnesszelep, vagy szivattyú lehet? Maradt benne víz, lehet hogy szétfagyott benne valami a télen.
Most már mindenképp veszünk újat, de tartalékba megjavítanám az egyiket. Az egészben az a gáz, hogy 100 km-re vannak tőlem és túl sok időm nincs most ezekkel foglalkozni, ha lenne rá 2-3 órám átnézném, kitakarítanám őket. Így csak a tapasztaltabb ezermestereket kérdezem meg hátha...
Valami felültöltős whirlpool-t fogok venni, mert az előltöltősök nem annyira stabilak. Esetleg valaki tudna ajánlani, amiben van rövid (0,5-1,5 órás) program?
Előre is köszönöm a hozzászólást!
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 305 vendég