Szerző:
Plaszlo » csüt. feb. 16, 2012 4:49 pm
Utólag már nem akarok okoskodni, de azért leírom a tapasztalataimat, még valakinek segítségére lehet.
Ez egy finom szerkezet, nem szabad erőltetni. Nekem csak Junior csaptelepem van, a háromból kettőnek cserélni kellett a kartusát (szelepbetét). Először - mivel nekem sem volt szerszámom hozzá - egy túlfejlett franciakulccsal vettem ki, annak teljes egészében felfeküdt a pofája a leszorító csavarra. Itt kell egy kicsit vízkőóldózni, mert a menetbe beleül a vízkő és ezért enélkül nehéz kiszedni. A betét sem csusszan ki olyan könnyen, óvatos mozgatással azért ki lehet szedni sérülésmentesen. Az új kartust finoman be kell csúsztatni és a leszorítócsavar menetét kevés szilikonzsírral megkenni, akkor könnyű becsavarni és nem kell erőltetni. Ha már van szerszám hozzá, látható nem kell nagy erő a szereléshez, a szerszám elég rövidnek mondható.
A Mofém mintaboltjában megvehető, megrendelhető a szelepbetét, szerszám, leszorító csavar is. Postán elküldik.
Felmerülhet a kérdés, ha 3-ból kettő kifeküdt, minek veszek ilyet? Lehet csak pechem volt ezzel a szériával, az előző lakásomban 5 évig használtam ilyen csaptelepeket és semmi baja sem volt soha, egyiknek sem. Talán még most is működnek, de már elköltöztünk. Azt is meg kell említenem, bár bosszantó a hiba, meg az elfolyó víz, de mindig küldték az alkatrészt gyorsan garanciában és még szerszámot is kaptam hozzá. Nem kell félni tőle.

- DSC06443.jpg (279.78 KiB) Megtekintve 45141 alkalommal.
Szerszám, leszorítócsavar, szelepbetét (kartus).