Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Működö turbinával rendelkező patakon levő törpe erőművel kapcsolatban keresek tanácsot a beüzemeléshez, um. automatika, valamint energiaátvétel a szolgáltaó részéről. Milyen összegű ráfordítás várható még ?
Üdv
Én először legalizálnám a "vízi építményt" az illetékes szakhatóságoknál mert lehet hogy sok 10 évnyi üzem sem fogja az engedély nélküli építkezés bírságát visszahozni. Illegális erőműből biztosan nem fognak átvenni energiát. Vagy tévedek és minden engedélyed meg van ?
A törpe erőművek különböző méretűek és kapacitásúak lehetnek, és ennek megfelelően az összegű ráfordítás is változhat. Azonban, általánosan elmondható, hogy a turbinával rendelkező patakon levő kis erőművek telepítése és beüzemelése viszonylag költséghatékony lehet a hosszú távú energiamegtakarítás és fenntarthatóság szempontjából.
Az összegű ráfordítás pontos összegének meghatározásához érdemes lenne konzultálni egy szakértővel vagy tervezővel, aki segíthet a projekt részleteinek felmérésében és egy pontosabb költségvetés készítésében.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 12 vendég